ŽELJEZNIČAR

Zdenko Jelić za "Avaz": Veterani Željezničara u petak organiziraju ’Plavu večeru’

Nismo htjeli dozvoliti da rođendan jednog sportskog giganta, institucije balkanskog značaja prođe, a da se ne podigne čašica šampanjca, rekao je generalni sekretar kluba s Grbavice pred 100. rođendan velikana

Zdenko Jelić. Arhiva

Piše: G. Šumar

15.9.2021

Veterani FK Željezničar u petak će organizirati „Plavu večeru“ i na taj način proslaviti 100. rođendan kluba s Grbavice, potvrdio nam je nekadašnji generalni sekretar FK Željezničar Zdenko Jelić.

- Imali smo mi i malo ambiciozniji plan da se nešto napravi, ali sve to košta - rekao je legendarni Jelić u razgovoru za “Avaz“ i dodao:

Ipak, mi to plaćamo iz svog džepa i uz pomoć donatora... Sve smo dogovorili, sastat ćemo se u petak u 19 sati u sarajevskom restoranu Una. Sve sam apsolvirao i dogovorio, naravno ne sam, najviše mi pomaže doktor Josip Braco Jurišić.

Jelić podsjeća da su doktor Jurišić i on bili pozvani na prethodnu Skupštinu FK Željezničar.

- Naravno, odazvali smo se – zahvaljujem na pozivu i ovim putem. S pažnjom sam pratio rad Skupštine na kojoj je izabran novi skupštinski odbor te proširen Upravni odbor... Moram istaknuti i to da nikad nisam čuo stravičniji izvještaj, kada su u pitanju egzaktni podaci. Dakle, cjelokupna situacija koju je ostavio prethodni Upravni odbor – u zadnje dvije godine, dovela je klub na rub propasti, do haosa, do svega ovoga - prenosi Jelić.

Ostatak razgovora pročitajte u printanom izdanju današnjeg "Dnevnog avaza". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.