BH. FUDBAL

Posljednje tri utakmice šesnaestine finala Kupa BiH: Velež favorit u Bijeljini

Danas će biti poznati svi učesnici osmine finala

"Rođeni" u minulom kolu PL BiH savladali Posušje sa 4:2. FK VELEŽ

E. Ćosić

6.10.2021

Posljednja tri putnika u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine u fudbalu dobit ćemo danas kada se igraju preostale tri utakmice prve runde. 

U Krupi na Vrbasu istoimeni domaćin dočekuje Zvijezdu iz Gradačca, Sloboda Bosanski Novi odmjerit će snage sa Leotarom, dok će Zvijezda 09 ugostiti Velež. 

U dva od tri ova susreta prednost imaju gostujući timovi, premijerligaši Leotar i Velež, dok je Krupa apsolutni favorit na svom terenu protiv gradačačkog prvoligaša. 

Mozzart je na trijumf tima iz Prve lige RS spremio koeficijent 1.45, dok su pobjeda i iznenađenje Zvijezde vrijedni kvote 6.50. U okršaju Slobode Bosanski Novi i Leotara, Trebinjci su favorit, pa je Mozzart na njihov trijumf odredio kvotu 2.05. S druge strane, pobjeda Slobode  vrijedna je koeficijenta 3.70.

U duelu Zvijezde 09 i Veleža, mostarski tim uživa ulogu favorita. Nakon odličnog meča u 12. kolu Premijer lige BiH i gostujuće pobjede nad Posušjem (4:2), izabranici Feđe Dudića žele upisati gostujući trijumf i u Kupu. Mozzart vjeruje u Veležov trijumf, pa je odredio kvotu 1.60Kompletnu ponudu pogledajte na "Mozzart Bet" sajtu.

Ranije su plasman u narednu rundu izborili Željezničar, Sarajevo, Borac, Zrinjski, Široki Brijeg, Radnik Bijeljina, Igman Konjic, Ljubić, Sloboda Tuzla, Omarska, Sloga Gornji Vakuf, te Tuzla City i Posušje koji su svoje mečeve šesnaestine finala Kupa BiH odigrali još krajem septembra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.