REKORDER PO BROJU NAGRADA

Mesi otkrio imena četvorice svojih favorita za osvajanje Zlatne lopte

Argentinac smatra da su navedeni fudbaleri bolji od njega

Mesi: Ove godine osvojio Kup Kralja i Kopa Ameriku. TWITTER

E. Ćosić

10.10.2021

Šesterostruki osvajač Zlatne lopte, nagrade za najboljeg igrača godine, Lionel Mesi (Messi) otkrio je ko su njegovi favoriti za ovogodišnju nagradu. 

U petak su zvanično objavljena imena 30 nominovanih fudbalera, a među njima je i Mesi koji je u protekloj sezoni osvojio Kup Kralja sa Barcelonom, a došao je i do trofeja Kopa Amerike sa selekcijom Argentine. Ipak, Mesi ne vidi sebe kao glavnog favorita, pa je u intervjuu za "France Football" potcrtao četiri imena.

- U mom timu imam dva igrača za koja bih glasao: Nejmar (Neymar) i Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe). Zatim postoje igrači na individualnom nivou koji su odigrali sjajnu sezonu, poput Levandovskog (Robert Lewandowski), a tu je i Karim Benzema, koji je bio izvanredan - rekao je Mesi, te dodao:

- Osvojene titule imaju veliku težinu, bez obzira jeste li osvojili Ligu prvaka, Evropsko prvenstvo ili Kopa Ameriku. Ako osvojim još jednu Zlatnu loptu, bit ću jako sretan i zahvalan, ali ne želim razmišljati o tome - poručio je Argentinac koji je rekorder po broju osvojenih priznanja. 

Jednu Zlatnu loptu manje ima njegov najveći rival Kristijano Ronaldo (Cristiano) koji je također među nominovanim. Ovogodišnja ceremonija dodjele održat će se 29. novembra u Parizu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.