KVALIFIKACIJE ZA SP

Ukrajinski reprezentativci su 2,5 puta skuplji od "Zmajeva"

Njemački Transfermarkt je ukrajinske reprezentativce procijenio na 125,20 miliona eura, a "Zmajeve" na 53,45 miliona eura

Demirović je naš najskuplji igrač. NSBiH

Piše: G. Šumar

12.10.2021

Naša fudbalska reprezentacije večeras (20.45 sati) gostuje Ukrajini, koja trenutno ima 2,5 puta skuplji igrački kadar. Naime, njemački Transfermarkt je ukrajinske reprezentativce procijenio na 125,20 miliona eura, a "Zmajeve" na 53,45 miliona eura. 

Najskuplji igrač Ukrajinaca je Viktor Cigankov (Tsygankov) iz Dinamo Kijeva, čije noge su procijenjene na 25 miliona eura, a potom slijede Andrij Jeremčuk (Andriy Yaremchuk - Benfika) sa 17,50 miliona eura, Mikola Matvienko(Mykola Matvienko - Šahtar) sa 11 miliona eura... No, treba istaknuti i to da u kadru nisi dva najbolja igrača Ukrajine, Aleksandr Zinčenko (Oleksandr Zinchenko - Mančester siti), koji je procijenjen na 28 miliona eura, te dva miliona skuplji Ruslan Malinovski (Malinovskyi - Atalanta).

S druge strane, naš najskuplji reprezentativac, u odsustvu Miralema Pjanića i Radeta Krunića, trenutno je Ermedin Demirović

Ukrajina je, inače, 27. reprezentacija na FIFA rang listi. U ovoj godini naši večerašnji protivnici su odigrali ukupno 15 utakmica i ostvarili pet pobjeda, sedam remija te su samo tri poraza. Na minulom Euru 2020 prošli su grupu kao jedna od najboljih trećeplasiranih ekipa. Pobijedili su Sjevernu  Makedoniju, a poraženi su od Austrije i Nizozemske. U osmini finala su nakon produžetaka eliminisali Švedsku sa 2:1, a u četvrtfinalu su zaustavljeni od Engleske (0:4).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.