TRENERSKA KRIŽALJKA

Ćavi otkrio šta mu je prioritet

Trenutačno sam jedino i isključivo fokusiran na svoj rad u El Sadu

Ćavi Hernandez. Arhiva

FENA

30.10.2021

Po brojnim izvorima 41-godišnji Ćavi Hernandez (Xavi Hernandes), igračka legenda Barcelone, glavni je favorit za dugotrajnije preuzimanje trenerske klupe te ekipe.


U maju produžio ugovor

Prije nekoliko dana Nizozemac Ronald Kuman (Koeman) je morao napustiti tu dužnost uslijed loših rezultata Barcelone na startu nove sezone, a privremeno je na tu klupu sjeo Serhi Barhuan (Sergi Barjuan). I iz same Barcelone su naveli kako su pregovori s Ćavijam sve intenzivniji i kako vjeruju u njegov brzi dolazak, a i često pouzdana madridska "Marca" je navela kako je dolazak Ćavija u Barcelonu gotova stvar. No, sam Ćavi, trenutno trener katarskog El Sada, nije govorio u tom tonu.

- Trenutačno sam jedino i isključivo fokusiran na svoj rad u El Sadu. I o ničemu drugome ne želim razgovarati, prilično tvrdo i uvjerljivo je rekao Ćavi koji je u tom klubu od 2019. godine i to mu je za sada jedini trenerski posao u kratkoj karijeri.

U maju ove godine Ćavi je produžio ugovor s El Sadom na dodatne dvije godine, a i iz samog katarskog kluba su najavili kako imaju "sigurnog trenera" i kako se o odlasku u Barcelonu "ne razgovara".


Impresivna igračka karijera

Od 1997. do 1999. godine Ćavi je igrao za drugu ekipu Barcelone, dok je od 1998. do 2015. skupio više od 500 prvenstvenih nastupa za katalonsku ekipu te je u tom razdoblju bio jedna od glavnih ikona. U španjolskoj reprezentaciji je skupio 133 nastupa uz 13, pogodaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.