NEVJEROVATNI POLJAK

Levandovski je sam postigao više golova od 25 ekipa u Ligi prvaka ove sezone

Napadač Bajerna u četiri utakmice postigao osam pogodaka

Levandovski: Zabio het-trik protiv Benfike. TWITTER

E. Ćosić

3.11.2021

Briljantni poljski napadač i udarna igla Bajern Minhena Robert Levandovski (Lewandowski) odigrao je još jednu sjajnu utakmicu i u pobjedi "Bavaraca" nad Benfikom (5:0) postigao het-trik.

Imao je Levandovski i penal u finišu prvog poluvremena, ali ga nije uspio pretvoriti u pogodak. Na kraju je meč na Alijanc Areni završio sa "samo" tri gola, a nakon četiri odigrana susreta na svom kontu ima čak osam postignutih pogodaka.

Poljak je vodeći strijelac Lige prvaka, a zanimljivo da je sam postigao više golova nego 25 klubova u najjačem evropskom klupskom takmičenju ove sezone, s tim da na svom kontu ima pogodaka koliko i kompletan tim Mančester junajteda.

Levandovski je dao više golova od Klub Briža (4), Lajpciga (6), Atletiko Madrida (4), Porta (2), Milana (3), Borusije Dortmund (3), Sportinga (5), Bešiktaša (2), Šerifa (5), Reala Madrida (7), Intera (3), Šahtara (0), s tim da ove ekipe tek večeras igraju svoju četvrtu utakmicu, a Poljak je postigao više pogodaka i od Barcelone (2), Benfike (5), Dinamo Kijeva (0), Atalante (7), Jang Bojsa (3), Salcburga (7), Lila (3), Volfsburga (4), Sevilje (3), Čelzija (6), Zenita (6) i Malmea (0).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.