IGRU NAPUSTIO U 74. MINUTI

Pobjeda Junajteda pala u drugi plan, Lindelof se požalio na problem sa disanjem i zabrinuo sve u klubu

Trener tima Ralf Ragnik je rekao kako se Lindelof ne može sjetiti kako je došlo do boli, odnosno ne sjeća se da li se sudario s drugim igračem

Trenutak kada se Lindelof požalio da ima problem sa disanjem. screenshot

E. Ćosić

12.12.2021

Mančester junajted je jučer slavio gostujuću pobjedu protiv Norviča u 16. kolu engleske Premijer lige rezultatom 1:0. Pogodak je postigao Kristijano Ronaldo (Cristiano), međutim defanzivac Junajteda Viktor Lindelof (Lindelof) je zabrinuo navijače svog tima i sportsku javnost.

On je zamijenjen u 74. minuti meča nakon što se požalio da ima problema sa disanjem. To je odmah upalilo crveni alarm, naročito nakon dešavanja sa Kristijanom Eriksenom (Christian), koji je kolabirao na Evropskom prvenstvu i Serhijom Aguerom (Sergio), koji je morao prekinuti svoju karijeru.

Zabrinut za saigrača je bio njegov golman David De Hea (De Gea), jedan od junaka pobjede, koji je prilikom davanja izjave medijima rekao kako je Lindelof teško disao.

- Čim je teško disao i čudno se osjećao više nije važna igra, nije bitan fudbal. Prije svega je važan život. Već smo vidjeli Eriksena i Aguera... pa je ponekad malo teško vidjeti svog saigrača kako se slično ponaša. Nadam se da je zaista dobro - rekao je De Hea.

Trener tima Ralf Ragnik (Rangnick) je rekao kako se Lindelof ne može sjetiti kako je došlo do boli, odnosno ne sjeća se da li se sudario s drugim igračem. 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.