MANČESTER JUNAJTED

Viktor Lindelof mora nositi srčani monitor

Ovo je još jedan u nizu zabrinjavajućih slučajeva srčanih problema kod vrhunskih nogometaša

Lindelof je morao napustiti susret u 74. minuti jer se nije osjećao dobro. The42

G. Š.

14.12.2021

Stoper Mančester junajteda Viktor Lindelof (Victor) morat će dva dana nositi srčani monitor da bi se otkrilo više o njegovim problemima s disanjem koje je imao za vrijeme subotnje utakmice Premier lige protiv Norviča, objavili su ostrvski mediji.

Lindelof je morao napustiti susret u 74. minuti jer se nije osjećao dobro. Iz Junajteda su poručili da problemi s disanjem nemaju veze sa koronavirusom, a trener Ralf Rangnik (Rangnick) izjavio je da je imao abnornalno visoki srčani ritam.

Ovo je još jedan u nizu zabrinjavajućih slučajeva srčanih problema kod vrhunskih nogometaša.

Danac Kristijan Eriksen (Christian) se na minulom Euru srušio tokom utakmice sa Finskom, jer je doživio srčani udar, ali je brzom intervencijom reanimiran i spašen mu je život. Kasnije mu je ugrađen srčani defibrilator.

Također tu je i slučaj od prije mjesec i po kada je napadač Barcelone Serhio Aguero (Sergio) zbog bolova u prsima morao napustiti utakmicu protiv Alavesa. Argentinac se uhvatio za prsa i potom je legao na travu. Nakon toga žalio se na bolove u prsima i vrtoglavicu. Dijagnosticirana mu je srčana aritmija zbog koje bi mogao prekinuti igračku karijeru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.