NEOBIČNA SITUACIJA

Golman Arsenala se s gostovanja Lidsu vratio bogatiji za 17 funti

Naredno što znam jeste da je u mom pravcu počele da letjeti kovanice. Negdje pola funte, negdje jedna, negdje dvije, priča Remzdejl

Remzdejl je često na udaru protivničkih navijača. indonesia.on-24.com

M. K.

30.12.2021

Golman ArsenalaAron Remzdejl (Aaron Ramsdale) tokom gostovanja na jednom podcastu pričao je o gostovanju njegovog kluba kod Lidsa (slavio Arsenal 1:4).

Ono što je zanimljivo iz tog meča jeste podatak da se Remzdejl vratio s tog gostovanja bogatiji za 17 funti, prenio je Telegraf.

- Nakon prvog gola počeli su s tribina da me gađaju flašicama, upaljačima i sličnim stvarima. Sve sam ih uklonio. Naredno što znam jeste da je u mom pravcu počele  da letjeti kovanice. Negdje pola funte, negdje jedna, negdje dvije. Neke sam pokupio i odložio u peškir. Kad je sudija odsvirao kraj prvog poluvremena odnio sam sve u svlačionicu i shvatio da sam sakupio oko 17 funti. Pritom, neke kovanice su usput ispale, neke nisam ni pokupio, tako da bi ih bilo više, ispričao je Remzdejl. 

Govorio je još i kako ga ometaju protivnički navijači.

- Često tokom zagrijavanja pokušavaju da me ometu, izbace iz kolosijeka. A ja samo pjevušim Božićnu pjesmu. Jedan navijač je želio da me zbuni imitiranjem psa, ali sam ostao miran u glavi. Na kraju zagrijavanja često ispucavam lopte i to je moj način da se koncentrišem pred utakmicu, objasnio je golman Arsenala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.