LOŠA SITUACIJA U KLUBU

Britanski list: U Junajtedu vlada rasulo, situacijom iznenađen i Ronaldo

Veliki broj igrača želi napustiti Old Traford

Junajted: Nedostaje timskog "duha". ARHIV

I. Ćosić

5.1.2022

Mančester junajted ne igra baš najbolje u Premijer ligi, što govori podatak da nakon 19 odigranih utakmica ima 22 boda manje od vodećeg Sitija, te zauzima sedmo mjesto na tabeli.

Od dolaska Ralfa Ragnika (Rangnick) Junajted teško zabija golove, što dovoljno govori podatak da su uspjeli zabiti više od jednog gola samo protiv Barnlija (3:1).

"Daily Mail" otkrio kakva je situacija u svlačionici

Kakva je situacija u klubu pokazuje činjenica da Entoni Marsial (Anthony Martial), Edinson Kavani (Cavani), Doni van de Bik (Donny van de Beek), Den Henderson (Dean Henderson), Žuan Mata (Juan) i Đesi Lingard (Jesse) žele iskoristiti već ovaj prijelazni rok kako bi napustili Old Traford. 

- Oni su samo dio grupe koja ne može shvatiti zašto ne igra više kad je ekipa tako slaba - navodi se i podsjeća da im je bivši menadžer Ole Gunar Solskjer (Gunnar Solskjaer) obećavao ono što nije mogao ispuniti, a da pod Ralfom Rangnikom toga nema, ali da frustracije nastavljaju rasti.

Prva zvijezda tima iznenađena situacijom

- Pola igrača je nezadovoljno. Stariji igrači otvoreno govore o tome da je ovo najgora ekipa i najgora atmosfera koju pamte. Razdvojeni su, podijeljeni u grupe. 

Kad je Kristijano Ronaldo (Cristiano) organizirao večeru s ciljem stvaranja zajedništva, neki istaknuti igrači se na njoj nisu pojavili, a on sam se po povratku na Old Traford iznenadio padom standarda - navodi u nastavku "Daily Mail".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.