LA LIGA

Pike: Haland dolazi u Španiju, neće u isti klub kao Mbape

Očekuje se da će ovog ljeta Haland promijeniti klub, a s njim se povezuje i Barcelona, iako se nalazi u velikoj finansijskoj krizi

Pike: Dugogodišnji štoper Barcelone. Twitter

I. Ć.

31.1.2022

Žerar Pike (Gerard Pique) smatra da će napadač Erling Haland (Haaland) stići u Španiju, ali da ne vjeruje da će igrati u istom klubu kao i Kilijan Mbape (Kylian Mbappe). 

Očekuje se da će ovog ljeta Haland promijeniti klub, a s njim se povezuje i Barcelona, iako se nalazi u velikoj finansijskoj krizi.

Izvjestan je odlazak i Mbapea u drugi klub jer mu ovog ljeta ističe ugovor s PSG-om, a Bild je danas ekskluzivno objavio da je Francuz dogovorio sve s Real Madridom, s kojim je navodno potpisao predugovor, te da na ljeto odlazi u Španiju. 

Pike smatra da bi dolazak Mbapea i Halanda u Španiji bio dobar za La Ligu i svjetski fudbal. 

On ne vjeruje da će obojica igrati u istom klubu pa je lako naslutiti da Halanda vidi kao budućeg saigrača u katalonskom klubu.

- Mislim da Haland dolazi u La Ligu. Želim najbolje igrače uz sebe. To je moje mišljenje, a ne informacija. Ne vidim Halanda i Mbapea u istom klubu.

Dolazak Mbapea i Halanda bio bi dobar za La Ligu i fudbal općenito, a ako bih se morao kladiti, rekao bih da neće igrati zajedno. Ako uopće napuste svoje klubove, naravno - rekao je Pike. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.