PRIJELAZNI ROK

Čataković danas potpisuje za Sarajevo

Napadač koji je juniorski staž odradio na Koševu slobodan je igrač od 30. januara, nakon što je raskinuo ugovor sa CSKA Sofijom

Hamza Čataković. Arhiva

Piše: G. Š.

4.2.2022

Hamza Čataković (25) danas će doputovati u naš glavni grad i potpisati ugovor sa FK Sarajevo, saznajemo u sarajevskoj Titovoj 38b. Napadač koji je juniorski staž odradio na Koševu slobodan je igrač od 30. januara, nakon što je raskinuo ugovor sa CSKA Sofijom.

Nema povrijeđenih

S druge strane, bordo tim je nastavio pripreme u Antaliji... Nakon što je u srijedu odgođena utakmicu Sarajevo - Kapfenberg, fudbaleri kluba s Koševa jučer u Antaliji nisu odigrali ni prijateljski meč protiv ukrajinskog Mariupola.

- Zbog izdatog upozorenja na veliko nevremene, koje je zahvatilo ovaj dio Turske gdje se pripremaju igrači Sarajeva, nema uvjeta za odigravanje utakmice. Stručni štabovi oba tima donijeli su odluku zajedno. Naredna utakmica planirana je u subotu kada nas očekuje susret protiv danskog Horsensa, saopćeno je iz FK Sarajevo.

Kako smo saznali u antalijskoj bazi bordo tima, svi igrači koji su doputovali u Tursku su u punom trenažnom procesu, a odličnu atmosferu nisu pokvarile ni vremenske nepogode.


Pokažimo da je FK Sarajevo za nas svetinja

Za razliku od fudbalera koji bruse formu za nastavak sezone,„koševska vlada“ pokrenula je akciju: "Pokažimo da je FK Sarajevo za nas svetinja“, koja ima za cilj obnovu članarina i učlanjenje što većeg broja navijača u klub.

- Od malena za sva vremena, s tobom sam prošao sve. Pobjede, poraze, radost i tugu. Osjetio trenutke ''ponosa i slave'', osjetio frustracije, ali uvijek pronalazio vjeru da krenem ispočetka, a u svemu tome, ljubav je postajala snažnija i snažnija. Zbog Sarajeva smo zavoljeli fudbal, neobjašnjivo, nepromišljeno, nenadano... I zato, pokažimo ljubav, karakter, emocije, privrženost, energiju, bordo zajedništvo! Sada je vrijeme i trebamo vas da zajedno stvaramo svjetliju budućnost kluba. Za sve nas kojima grb kuca umjesto srca, jedini je izbor Sarajevo. Budite uz voljeni klub, jer zajedno smo Sarajevo, poručuju iz sarajevske titove 38b. Također, i fudbaleri Sarajeva iskoristili su svoja znanja u poznavanju različitih jezika kako bi pozvali navijače širom svijeta da se učlane u FK Sarajevo...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.