GRBAVICA

Omar Beća za "Avaz": Mulalić izvlači maksimum iz nas

Stručni štab je nametnuo jak tempo i trudimo se ispuniti sve njihove zamisli, kazao je prvotimac Željezničara

Beća: Iskusni igrači će nam dobro doći. FK ŽELJEZNIČAR

Piše: A. V.

5.2.2022

Željezničar u Konjicu obavlja drugi dio priprema za proljetni dio sezone, a utiske iz tabora "Plavih" prenio nam je defanzivni vezni i dijete kluba s Grbavice Omar Beća (20).


Pokazatelj ozbiljnosti

- Mjesec dana smo na okupu, odigrali smo i dvije utakmice (Baton i Bratstvo). Te utakmice su pokazatelj ozbiljnosti, truda i zalaganja kompletne ekipe. Stručni štab je nametnuo jak tempo i trudimo se ispuniti sve njihove zamisli – istakao je Beća za “Dnevni avaz”.

Kazao nam je da već sada vidljiv rukopis novog-starog šefa struke Edisa Mulalića.

- Većina nas igrača poznaje šefa Mulalića, jer je tu dugo bio. Znamo da uvijek izvlači maksimum iz nas i traži da se naporno radi – rekao je Beća.

Dolasci iskusnih igrača poput Semira Štilića i Edina Cocalića će dosta značiti ekipi, smatra Beća.

- Iskusni igrači će nam sigurno dobro doći, to se vidjelo kroz ove dvije pripremne utakmice. Oni su mnogo prošli, pa će nam dobro doći njihovo iskustvo i sigurnost u igri – istakao je Beća, koji je u prvom dijelu sezone odigrao 19 utakmica.

Mora bolje

- Dobio sam šansu u prvoj polusezoni, trudio sam se i davao maksimum da to iskoristim. Što se tiče moje igre, zadovoljan sam, ali to mora i može bolje – kazao je prvotimac „Plavih“.

Željezničar u proljetni dio sezone ulazi sa šese pozicije.

- Šesti smo trenutno, ali nadam se da ćemo uz ovakav odnos i pristup radu na kraju ostvariti povoljan plasman – zaključio je Beća.

Željezničaru u subotu (15.00) predstoji treća pripremna utakmica, u kojoj će odmjeriti snage s federalnim prvoligašem Goraždem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.