RASKINUO UGOVOR

Ispunio je san, a sada odlazi: Beća se emotivnom porukom oprostio od Željezničara

Odigrao je 55 utakmica za "Plave", ali ove sezone je pao u drugi plan

Beća: Sanjao da zaigra na Grbavici u dresu Želje. FK Željezničar

E. Ć.

12.10.2023

FK Željezničar je danas zvanično objavio da je sporazumno raskinuta saradnja s Omarom Bećom.

Beća je ponikao u Željezničaru, a s prvim timom je potpisao ugovor 2021. godine. Odigrao je 55 utakmica za "Plave", ali ove sezone je pao u drugi plan.

Sakupio je svega jedan nastup ove sezone. Igrao je protiv Borca u 1. kolu, i to svega 18 minuta. Kada je vidio da nije u planovima trenera, odlučio je promijeniti sredinu, a emotivnom porukom se oprostio od Željezničara.

– Bio sam tu kad je bilo najteže, a i ti si bio tu kad je meni bilo najteže. Kada sam mogao ići, odbijao sam to i govorio: “Neću ja ići sve dok me Željo ne otjera…”. Nakon nezaboravnog putovanja od 12 godina s tobom, došao je kraj. Neko ko te “odgaja” 12 godina i pruži ti sve ne možeš pronaći riječi zahvale, a posebno način da uzvratiš tu ljubav – započeo je Beća i dodao:

– Želim ti se zahvaliti za sve trenutke radosti i strasti koje sam prošao noseći plavo-bijeli dres. Pamtit ću i nositi sa sobom sve uspjehe, ali i izazove koje smo zajedno prolazili. Osjećam duboku zahvalnost prema svakom treneru, suigraču i navijaču koji su utjecali da ostvarim svoj dječački san.

Obući plavi dres, istrčati pred punu Grbavicu svakom djetetu koje navija za Želju je dječački san, a ja sam svoj sanjao i bilo je neopisivo biti dio svega. Nisam očekivao da će se sve završiti na ovakav način, ali čak i u nepravdi, zahvalnost i ljubav prema klubu je neizmjerna.

Beća je poručio kako odlazi, ali da Željo ostaje zauvijek u njegovom srcu.

- Čistog obraza i uzdignute glave. Jednom Željezničar, uvijek Željezničar - dodao je Beća.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.