SVJETSKA KRIZA

Đidić: Nekoliko fudbalera nam se obratilo za pomoć zbog trenutne situacije u Ukrajini

Svjedočimo jednoj od najizazovnijih kriza u svijetu fudbala u posljednjim decenijama, konstatuje Đidić

Aldin Đidić. Arhiva

Piše: A. V.

24.2.2022

Osnivač i potpredsjednik Sindikata profesionalnih fudblaera u BiH Aldin Đidić zabrinut je posljednjih dešavanja u Ukrajini.

- Svjedočimo jednoj od najizazovnijih kriza u svijetu fudbala u posljednjim decenijama, konstatuje Đidić i dodaje:

- Prije svega se nadam da će sukobi momentalno prestati i da će primirje što prije biti glavna vijest. Situacija na terenu je teška. Imamo nekoliko fudbalera koji su se obratili nama za pomoć, traže informacije kako će se trenutna situacija u Ukrajini odraziti na njihove karijere. Ono što mogu reći jeste da od ranih jutarnjih sati imamo kontakte sa sa predstavnicima fudbala u Ukrajini kako bi dobili adekvatne informacije

Fudbalski savez Ukrajine suspendovao je fudbalsku ligu na najmanje 30 dana.

- Igrači su upućeni da se ponašaju kao ostatak civilnog stanovništva, da prate upute i pozive po potrebi za odlaske u evakuacione bunkere od zračnih napada. Strani fudbaleri su upućeni odmah da kontaktiraju svoje ambasade. Bosna i Hercegovine ostvaruje diplomatske odnose sa Ukrajinom preko naše Ambasade u Mađarskoj. Sigurnost svakog pojedinca je na prvom mjestu i niko ne treba brinuti za svoju karijeru i ugovore u ovim trenucima. Nadamo se da će FIFA, kao krovna svjetska organizacija, brzo dati odgovarajući odgovor i učiniti sve potrebno kako bi stani fudbaleri sigurno napustili Ukrajinu - zaključio je Đidić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.