POTRESAN VIDEO

Sestra fudbalera Sautemptona zatočena u Kijevu: Molite se za nas, nedostaje hrane, mlijeka za djecu...

Sestra Lijanka Vojnovića, Lijara, na video snimku plače dok opisuje situaciju u Kijevu i moli za pomoć

Vojnovićeva porodica prolazi kroz dramu. AVAZ

M. K.

26.2.2022

Fudbaler Sautemptona i nekadašnji omladinski reprezentativac Srbije i Brazila, Lijanko Vojnović (Lyanco), i njegova porodica, prolaze kroz teške momente zbog rata u Ukrajini.

Vojnović je na društvenim mrežama je podijelio potresni video koji je poslala njegova sestra Lijara koja se s porodicom nalazi u Kijevu.

Ona na video snimku plače dok opisuje situaciju u Kijevu i moli za pomoć.

- Ljudi, na posljednjem videu koji sam podijelio nalazi se moja sestra koja je s porodicom u Kijevu. Zatočeni su u zemlji i traže pomoć za njih i ostale Brazilce koji su tamo, poručio je Vojnović, dodavši da Brazilci u Kijevu pokušavaju da kontaktiraju ambasadu Brazila, ali da još nisu dobili odgovor.

Ona je poslala poruku da im nedostaje hrane, mlijeka za djecu i pelena.

- Ljude koji su sa nama sklanjaju autobusima. Ne možemo da letimo, ali ima drugih načina. Kolima ne možemo da idemo jer nema benzina, a neke automobile čak gađaju. Molite se za nas. Svi okušavaju sreću vozovima. Ne traže samo Brazilci mjesto za odlazak, a niko nam nije rekao uđite, odvest ćemo vas do granice. Ko misli da je lako hodati 300 kilometara sa djetetom usred rata? Bilo je pucnjave na stanici, ljudi su trčali jedni preko drugih, poručila je ona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.