FK SARAJEVO

Dražen Bagarić za „Avaz“: Na dobrom smo putu

Svjesni smo da moramo popraviti utisak nešto slabije jeseni, rekao je napadač bordo tima

Bagarić: Ima još prostora za napredak, naravno, ali.... FK SARAJEVO

Piše: G. Šumar

28.2.2022

Fudbaleri Sarajeva savladali su Leotar u Trebinju (0:2) i tako na najbolji način počeli drugi dio premijerligaške sezone. Golove za bordo tim postigli su Asmir Suljić u prvoj i Dražen Bagarić u 12. minuti.


Uzlazna putanja

- Možemo biti zadovoljni, pobjedom smo otvorili proljetni dio sezone – rekao je napadač kluba s Koševa Dražen Bagarić, koji je bio i asistent Suljiću kod prvog gola, te dodao:

- Ima još prostora za napredak, naravno, ali smo zadovoljni sa osvojenim bodovima. Dobro smo otvorili utakmicu. Sretan sam zbog pobjede.

Kako komentarišete Vašu formu?

- Osjećam se dobro... Forma je u uzlaznoj putanji, kako utakmice odmiču. Dobro sam radio na pripremama, kao i čitav tim, a dobar nastup na prvoj utakmici polusezone je plod našeg rada. Želimo nastaviti ovako.

Šta je donio novi trener Aleksandar Vasoski u bordo svlačionicu?

- Predano radimo i mnogo razgovaramo. Svjesni smo gdje smo trenutno. Želimo igrati bolje, efikasnije i uspješnije. Mislim da smo na dobrom putu.

U srijedu slijedi utakmica četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine sa tuzlanskom Slobodom, pa vječiti derbi sa Željezničarom. Kakva su očekivanja?

- Sigurno je da nas prvo očekuje zahtjevna utakmica u Kupu BiH. Analizirat ćemo adekvatno Slobodu, vidjeti njihove dobre i slabije strane. Želimo ostvariti što bolji rezultat uoči revanša. Kada je u pitanju Željezničar, sigurno da se sve više govori o toj utakmici kako se približava, ali su naše misli i fokus na prvoj koja dolazi, a to je Sloboda.


Kup je naš

Koji su dometi bordo tima ovoga proljeća?

- Svjesni smo da moramo popraviti utisak nešto slabije jeseni. Dobrom igrom sakupljat ćemo bodove i težiti da ostvarimo što bolji plasman. Takmičimo se i u Kupu BiH, gdje Sarajevo kao klub želi odbraniti naslov pobjednika od prošle sezone, zaključio je Bagarić, koji je ove sezone upisao 20 nastupa (18 u m:tel Premijer ligi BiH i dva u Kupu BiH) i postigao četiri gola u prvenstvu, uz pet asistencije (dvije u Kupu BiH). Na terenu je proveo 1.125 minuta

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.