FK SARAJEVO

Počelo "provjetravanje" koševske svlačionice: Potvrđen odlazak tri fudbalera

Draženu, Darki i Borisu želimo mnogo sreće i uspjeha u nastavku njihovih karijera, poručili su iz FK Sarajevo

Dražen Bagarić. Arhiva

Piše: G. Š.

3.6.2022

Tri fudbalera kluba s Koševa - veznjak Darko Bodul, te napadači Dražen Bagarić i Boris Cmiljanić, više nisu članovi FK Sarajevo, s obzirom na to da im je sa završetkom prethodne sezone istekao važeći ugovor, potvrđeno je iz sarajevske Titove 38b.

Bagarić je u klub stigao uoči početka prethodne sezone, a debitovao je na gostovanju protiv Posušja u 2. kolu (0:2). Na debiju je upisao asistenciju u pobjedi Sarajeva. Ukupno je za bordo tim odigrao 35 utakmica i postigao četiri gola, uz osam asistencija.

Bodul je također stigao uoči početka prethodne sezone i debitovao u 2. kolu na gostovanju protiv Posušja. Ukupno je u dresu Sarajeva odigrao 27 utakmica i postigao tri gola, uz tri asistencije. U svim utakmicama u kojima je postigao golove Sarajevo je ostvarilo pobjede, a posebno će se pamtiti njegov gol iz slobodnog udarca na gradskom derbiju protiv Željezničara.

Cmiljanić napušta klub nakon 18 mjeseci. Stigao je na polovini prošle sezone, a debitovao je u domaćoj pobjedi protiv Krupe rezultatom 1:0. Ukupno je za bordo tim upisao 18 nastupa i postigao dva gola.

- Draženu, Darki i Borisu želimo mnogo sreće i uspjeha u nastavku njihovih karijera, poručili su iz FK Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.