MOSTAR

U "Orci" oduševljeni odlukom Vlade FBiH: San o Olimpijskom bazenu napokon postaje stvarnost

Hvala svima koji su doprinijeli da san o izgradnju zatvorenog Olimpijskog bazena u Mostaru, poručili su iz "Orke"

Sjajna bh. plivačica Lana Pudar dobit će konačno maksimalne uslove za trening. Facebook

M. K.

28.2.2022

Iz Kluba vodenih sportova Orka oglasili su se na svom Facebook profilu.

Povod je bila odluka Vlade FBiH koja je utvrdila i u parlamentarnu proceduru uputila Prijedlog budžeta FBiH za 2022. godinu, što bi trebalo značiti izdvajanje osam miliona KM za izgradnju zatvorenog Olimpijskog bazena u Mostaru..

"Dragi naši plivači, prijatelji plivanja i mostarskog sporta,

Vlada Federacije BiH danas je utvrdila i u parlamentarnu proceduru uputila Prijedlog budžeta FBiH za 2022. godinu. Ovim Budžetom je, pored ostalog, predviđeno da se izdvoji 8 miliona konvertibilnih maraka za izgradnju zatvorenog Olimpijskog bazena u Mostaru.

Hvala svima koji su doprinijeli da san o izgradnju zatvorenog Olimpijskog bazena u Mostaru, napokon postane stvarnost. Ne postoje riječi koje bi opisale osjećaj sreće, zadovoljstva i ponosa koji osjećamo.

Nadamo se da će grad Mostar po usvajanju Budžeta čim prije ispoštovati sve potrebne procedure i zakonske propise, kako bi napokon krenula izgradnja zatvorenog Olimpijskog bazena u našem gradu.

Mostar je ovo zaslužio, mostarska djeca su ovo zaslužila. I svakako, ovo je itekako zaslužila djevojčica bez koje sasvim sigurno ne bi cijele ove priče o izgradnji zatvorenog Olimpijskog bazena. A to je naša Lana Pudar.

Ne treba posebno ni naglašavati kako će zatvoreni Olimpijski bazen u našem gradu utjecati na rezultatske performanse naše Lane, a svako da će se izgradnjom bazena vrlo brzo pojaviti i neke nove Lane, poručili su iz "Orke".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.