HAOS U SVLAČIONICI PSG-A

Namjerno ignorisanje? Mesi je mogao riješiti utakmicu u Madridu da Verati nije bio sebičan

Utakmicu je odlučio sjajni Benzema koji je u nastavku postigao het-trik i potopio Mesija i društvo

Mesi se oprostio od Lige prvaka. AFP

M. K.

10.3.2022

Revanš osmine finala Lige prvaka sinoć se odigrali fudbaleri madridskog Reala i PSG-a, a slavila je ekipa Reala s 3:1 što joj nakon poraza 1:0 u Parizu bilo dovoljno za plasman dalje.

Utakmicu je odlučio sjajni Benzema koji je u nastavku postigao het-trik i potopio Mesija (Messi), Nejmara (Neymar), Mbapea (Mbappe) i ostatak ekipe.

Jedna situacija sa sinoćnjeg susreta privukla je posebnu pažnju, a desila se tokom akcije PSG-a koja je mogla završiti pogotkom, ali nije.

U jednom trenutku Verati (Verratti) je bio sam u kaznenom prostoru Reala i nije dodao čistu loptu Mesiju koji se nalazio u odličnoj poziciji. Mnogi su taj potez Italijana ocijenili namjernim ignorisanjem najveće zvijezde PSG-a.

U kakvoj prilici za pogodak je bio PSG govori podatak analitičara koji su objavili kako je čak 20 golova Mesi zabio u Ligi prvaka upravo iz te pozicije.

Inostrani mediji navode da Mesi nakon utakmice nije progovorio ni riječ u svlačionici, u kojoj se, prema izvještajima iz Madrida, desio i fizički sukob Donarume i Nejmara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.