VRAĆA SE U MADRID

Mesi je mnogo puta rastužio "Santijago Bernabeu", ali jedan podatak raduje "Kraljeve"

U Ligi prvaka s Realom se sreo dva puta u sezoni 2010/11, kada je Barca sa ukupnih 3:1 slavila u polufinalu

Argentinac će biti velika prijetnja golu Reala. AFP

M. K.

13.12.2021

Ponovljeni žrijeb osmine finala Lige prvaka, koji je danas izazvao veliki skandal zbog greške prilikom izvlačenja parova, donio je sudar Reala i PSG-a, zbog čega su u Madridu mnogo protestvovali. 

To znači da se Lionel Mesi (Messi) vraća na "Santijago Bernabeu", ali ovog puta u dresu Parižana, a ne Barcelone što je bio slučaj dugi niz godina.

S obzirom na to da se u Realu već pripremaju za doček najboljeg igrača na svijetu, mnogo se priča o Mesijevom dvomeču protiv kluba kojem je nanio mnogo "štete" tokom godina igranja u La Ligi.

Mesi je protiv Reala odigrao ukupno 45 utakmica. Ostvario  je 19 pobjeda, 11 remija i 15 poraza, a zabio je 26 golova i podijelio 14 asistencija.

Ipak, u Ligi prvaka s Realom se sreo dva puta u sezoni 2010/11, kada je Barca sa ukupnih 3:1 slavila u polufinal. U ovom meču Mesi je upravo na "Bernabeuu" zabio oba gola u pobjedi 0:2.

Navijači Reala također pamte još utakmicu iz marta 2014. kada je Barcelona slavila u Madridu s 3:4, a Mesi je postigao "het-trik. 

Ono što donekle daje španskom timu nadu da Mesi i neće biti toliko velika prijetnja po gol Reala, jeste podatak koji kaže kako Mesi od 2018. na tom stadionu nije ostvario ni gol ni asistenciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.