PLAVCI U PROBLEMIMA

Nakon sankcija Abramoviču oglasio se Čelzi: Moramo pod hitno razgovarati s Vladom Velike Britanije

Na temelju njegovog stopostotnog vlasništva nad Čelzijem i subjektima vezanim za klub, Čelzi će biti podvrgnut istom režimu sankcija, stoji u saopštenju

Čelzi ne može vršiti ni transfere. standard.co.uk

M. K.

10.3.2022

Nakon informacije da se londonski Čelzi u ovom trenutku ne može prodati zbog odluke Vlade Velike Britanije da uvede sankcije još uvijek aktuelnom vlasniku londonskog kluba Romanu Abramoviču, čelnici aktuelnog prvaka Evrope izdali su saopštenje za javnost.

Naime, osim stopirane prodaje kluba Čelzi, zbog sankcija protiv Abramoviča ne može ni prodavati ulaznice, klupske artikle ili raditi transfere.

- Na temelju njegovog stopostotnog vlasništva nad Čelzijem i subjektima vezanim za klub, Čelzi će biti podvrgnut istom režimu sankcija kao i gospodin Roman Abramovič.

- Međutim, Vlada Velike Britanije izdala je opštu licencu koja dopušta Čelzi da nastavi određene aktivnosti. Danas ćemo realizovati utakmice naših muških i ženskih ekipa protiv Norviča, odnosno Vest hema, a nakon toga namjeravamo razgovarati s Vladom Velike Britanije u vezi s licencom. To će uključivati dopuštanje izmjene opšte licence, a što bi omogućilo što normalnije djelovanje kluba. Također, tražit ćemo smjernice Vlade Velike Britanije o utjecaju ovih mjera na naš klub i njen važan rad u našim zajednicama, navodi se u saopštenju "Plavaca".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.