LIGA PRVAKA

Legenda madridskog kluba: Ne mogu da zamislim Mbapea u Realu, gdje bi igrao?

Jedini igrač koji je Ligu prvaka osvajao sa tri različita tima (Ajaks, Real, Milan) pita se gdje će Mbape igrati ako pređe u Real?

Sedorf ne vidi Francuza u Madridu. Agencije

M. K.

10.3.2022

Mnogo se prethodnih mjeseci pričalo o prelasku francuskog reprezentativca Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe) u Real Madrid iz redova PSG-a, a taj eventualni transfer komentarisao je i igrač koji je s Realom osvojio Ligu prvaka – Klarens Sedorf (Clarence Seedorf).

Jedini igrač koji je Ligu prvaka osvajao sa tri različita tima (Ajaks, Real, Milan) pita se gdje će Mbape igrati ako pređe u Real?

- Možda je Mbapeu potreban novi tim. Međutim, ne mogu da ga zamislim u Realu, ne vidim ga tu, izjavio je 45-godišnji Sedorf, a prenose strani mediji.

Nizozemac je još dodao:

- Ako bi igrao po lijevoj strani, to znači da Vinisijus neće biti u startnoj postavi. Gdje bi igrao? Desno, umjesto Asensija? To je moguće… Vidite šta je Benzema radio protiv PSG-a,  on je shvatio šta je bilo neophodno i vraćao se duboko da bi uzeo loptu. Mbape to ne radi. Umjesto njega, to je pokušavao Nejmar, on je želio da kontroliše igru. Možda je Mbapeu potrebna nova sredina da bi se dodatno razvio, kazao je nekadašnji fudbalski as.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.