FK SARAJEVO

Vasoski: Ako izgubimo kući od Borca ne zaslužujemo da igramo u Evropi

Dužni smo da opravdamo povjerenje navijač, rekao je trener Sarajeva

Aleksandar Vasoski. FK SARAJEVO

Piše: G. Š.

11.3.2022

Šef stručnog štaba Sarajeva Aleksandar Vasoski na press konferenciji je najavio subotnji derbi (13 sati) protiv Borca.


Imamo veliki motiv

- Dosta bitna utakmica za nas, i bodovno i po plasmanu, rekao je Vasoski i dodao:

- Igraju četvrti i treći. Imamo veliki motiv. Analizirali smo Borac, kvalitetna su ekipa, ali mislim da Sarajevo ima snage da odigra na nivou i pobijedi. Trebamo zaboraviti Željezničar i gledati samo naprijed. Da li je ovo ključna utakmica, ne znam. Ima ih još 11 do kraja. Bitna utakmica i takav će biti naš pristup. Znam da je Sarajevo protiv Borca izgubilo titulu prošle sezone. Favoriti smo, igramo na Koševu. Ako izgubimo kući od Borca ne zaslužujemo da igramo u Evropi. Nadam se da je ekipa shvatila da moramo svaku utakmicu dati 100 posto. Obećavam da će pristup biti bolji.

Stoper Darko Lazić i ofanzivac Rijad Kobiljar trenutno nisu u prvim planovima mladog Makedonca.

- Tu su oni, u rosteru. Imamo slabost na prekidima, tako da moramo na bazi toga da pravimo tim... Oni su tu, treniraju, konkuriraju za sastav, pa ćemo vidjeti. Nisu oni otpisani, taman posla, ali u ovom momentu možda nisu u prvom planu. Duga je sezona, ima dosta kartona.



-

Teška utakmica je iza nas

Također, prvi koševski strateg se osvrnuo i na minuli poraz na Grbavici (2:0).

- Teška utakmica je iza nas, psihološki težak poraz. Znam koliko znači sarajevski derbi, ali naučili smo da moramo ići naprijed. Shvatili smo poruku navijača, nismo bili na nivou i to znamo i mislim da ćemo u narednim utakmicama sigurno igrati bolje. Utakmica protiv Željezničara, ne znam iz kog razloga je bila takva. Nismo bili psihološki kao prve dvije utakmice. Nije Sarajevo bilo na nivou, ne znam zašto. 

Vasoski tvrdi da je bordo tim dobro radio pred 145. derbi.

- Radili smo dobro, pripremali smo se dobro, par sitnica je bilo koji su uticali na rezultat. Mi smo utakmicu izgubili u 10 minuta, primili gol, dobili crveni karton. U drugom poluvremenu smo bili hrabri. Ima jedna situacija gdje Hebibović dobija loptu, ide 1 na 1, nije bio ofsajd. Imaju dvije situacije, moramo da kažemo, gdje nas sudija, neću da govorim o sudijama i tražim razloge, ali moglo je biti 1:1 i to je druga utakmica. Izvukli smo pouku, mora protiv Borca biti jače, Borac je jača ekipa od Željezničara. Mi moramo biti pravi i bit ćemo pravi, obećavam. Dužni smo da opravdamo povjerenje navijača, zaključio je Velkoski.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.