HRVATSKI VJEČITI DERBI

Policija je danas u Splitu imala pune ruke posla: Privedeno 89 osoba

U odnosu na oštećenja imovine, evidentirana su oštećenja na autobusu gostujuće momčadi i još nekoliko oštećenja na autobusima korištenim za prijevoz gostujućih navijača, piše u saopćenju policije

Najveći hrvstski derbi je završen bez golova. GNK Dinamo

G. Š.

12.3.2022

U najvećem hrvatskom derbiju između Hajduka i Dinama na Poljudu nije bilo golova, ali je bilo drame prije same utakmice. Podsjetimo, kamenovan je autobus kojim su nogometaši Dinama išli prema stadionu, a kamenjem i bocama dočekani su i autobusi koji su dovozili gostujuće navijače na utakmicu.

- Policijski službenici su prije, za vrijeme i nakon osiguranja javnog okupljanja poduzimali niz operativnih mjera i radnji iz nadležnosti policije kako bi ostvarili sigurnosne uvjete za neometano održavanje javnog okupljanja, piše u policijskom saopćenju.

- U odnosu na oštećenja imovine, evidentirana su oštećenja na autobusu gostujuće momčadi i još nekoliko oštećenja na autobusima korištenim za prijevoz gostujućih navijača. Osim naprijed navedenog, do ovog trenutka nisu zabilježeni drugi značajniji negativni događaji, nisu zabilježeni fizički sukobi niti je bilo ozlijeđenih osoba. Privedeno je ukupno 89 osoba, uglavnom zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i zbog pronalaska pirotehnike. Policijski službenici pronašli i oduzeli ukupno 35 komada različitih pirotehničkih sredstva (18 bengalki, 2 dimne kutije, 2 signalne rakete, 13 petardi), jedan plinski pištolj i 154 starter streljiva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.