PLAVCI ČEKAJU NOVOG GAZDU

Vlasnici američkog bejzbol tima zainteresovani za kupovinu Čelzija

Porodica Rikets i milijarder Grifin osnovali su investicionu grupu koja će u petak podnijeti zvaničnu ponudu za kupovinu tima iz Londona

Grifin novi vlasnik tima iz Londona?. AVAZ

M. K.

16.3.2022

Vlasnici bejzbol tima Čikago Kabsa i američki milijarder Ken Grifin (Kenneth C. Griffin) zainteresovani su za kupovinu aktuelnog evropskog prvaka Čelzija.

Strani mediji donose informaciju da su porodica Rikets (Ricketts) koja je vlasnik Kabsa i milijarder Grifin osnovali su investicionu grupu koja će u petak podnijeti zvaničnu ponudu za kupovinu tima iz Londona.

Potencijalni kupci morat će da pokažu dokaz o sredstvima prije nego što im se omogući pristup finansijskim detaljima Čelzija.

Do sada je bilo oko 200 iskazivanja interesovanja za kupovinu kluba, ali se vjeruje da mnogi od njih nisu ozbiljni kandidati. Saudijska medijska grupa je poslala ponudu, ali se čini da će se teško završiti bilo kakav posao povezan sa Saudijskom Arabijom, piše Sky.

Vlasnik Čelzija Roman Abramovič je 2. marta pod velikim pritiskom političara objavio da prodaje klub, zbog navodnih veza sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom usred vojne invazije na Ukrajinu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.