LIGA PRVAKA

Robert Jarni iz Splita za “Avaz”: Ne shvatam zašto je Alegri pustio Kuluševskog

Tomas Tuhel od prvog dana radi fantastičan posao u Londonu. Atletiko Madrid je uvijek tu negdje blizu, ali nikako da dođe do vrha

Robert Jarni. Arhiva

Piše: G. Šumar

18.3.2022

Robert Jarni (53), nekada legendarni nogometaš Hajduka, Torina, Juventusa, Betisa, Real Madrida, ali i reprezentacija Hrvatske, a trenutno trener bez angažmana, u ekskluzivnom razgovoru za „Dnevni avaz“ analizirao je posljednja dva meča osmine finala Lige prvaka.


Igračka križaljka

Njegov bivši klub iz Torina poražen je (0:3) na svom terenu od Viljareala te je tako, nakon 1:1 u prvoj utakmici, izbačen iz evropske elite, dok je Čelzi novim trijumfom (2:1 i 2:0) u Lilu potvrdio prolaz.

- Ne znam šta se dešava u Juventusu, rekao nam je na prvu Jarni i dodao:

- U Torinu su imali dosta uspona i padova. Zaista ne znam u čemu je problem. OK, problem je što nema Paula Dibale i Frederika Kjeze, ali nikako ne mogu shvatiti zašto je Maks Alegiri dozvolio da puste Dejana Kuluševskog (posuđen Totenhemu s obavezom otkupa, op. a.). Ta trojica igrača - Dibala, Kjeza i Kuluševski - u stanju su napraviti višak na terenu, zabiti gol i sve to. Ipak, to je njegova stvar, ja to gledam ovako, s ove moje strane. Ne znam kakva je situacija unutra. Valjda to oni znaju bolje...

Nekadašnji šef stručnog štaba Sarajeva konstatira da je ispadanje Juvea u osmini finala neuspjeh.

- Definitivno... Već su me zvali i italijanski novinari i pitali šta mislim o tome. Prije revanša u Torinu rekao sam im da će utakmica biti vrlo teška za Juventus zato što je Viljareal jedna veoma dobra i uigrana ekipa. Baš dugo igraju zajedno, a najopasniji su kada počnu kombinirati ispred protivničkog šesnaesterca. Tu imaju uigrane neke mehanizme koje rade fantastično. Međutim, moram naglasiti i to da je Juve kod rezultata 0:0 imao nekoliko šansi za postizanje gola - podsjetio je Jarni.

I onda stara nogometna priča…


Čelzi i Atletiko

Robert Jarni. Arhiva

- Ako ne zabiješ gol, primit ćeš ga. Nažalost, tako se i dogodilo - ističe nekadašnji trener Hajduka, Istre, Pečuha, Akademije Puškaš te selektor U-19 i U-20 selekcija Hrvatske.

Kada je u pitanju duel Lil - Čelzi, pobjednik je odlučen u Londonu (2:0).

- Bez obzira na to što su „Plavci“ sada ostali bez - da tako kažem - svoje glave, odnosno vlasnika Romana Abramoviča, oni su fantastična ekipa. Tomas Tuhel od prvog dana radi fantastičan posao u Londonu. Odličan je trener. Čelzi je osminu finala odradio besprijekorno, hajmo reći, rutinski - zaključio je Jarni, koji nije želio otkriti svog favorita u Ligi prvaka.

- I to su me već pitali novinari... Možda je malo prerano za to, o tome bismo možda mogli pričati uoči dva polufinala. A sad je na to pitanje (pre)teško odgovoriti. Naprimjer, taj Atletiko Madrid je uvijek tu negdje blizu, ali nikako da dođe do vrha. Vidjet ćemo šta će biti - istakao je Robert.

Novi angažman

Jarni je posljednji angažman imao u indijskom Nortist junajtedu, gdje je bio šef stručnog štaba do 10. februara 2020. godine.

- Svaki dan pričam o tome. Međutim, situacija je vrlo komplicirana s ovim COVID-19 i svim ostalim, tako da ne znam. Da tražim, tražim, u kontaktu sam, međutim, vidjet ćemo šta će biti - rekao je Jarni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.