KRIZA U PARIZU

Nekadašnja zvijezda PSG-a: Za dobro svih, najbolje je da Mesi ode

Ta Mesijeva ljubavna priča nikada nije zaživjela s PSG-om, smatra Roten

Roten kritičan prema Argentincu. Twitter

M. K.

24.3.2022

Nekadašnji francuski reprezentativac Žerom Roten (Jerome Rothen), koji danas ima ulogu fudbalskog analitičara, smatra da je u interesu PSG-a, ali i Lea Mesija (Messi), da se dvije strane raziđu već u junu iako slavni Argentinac ima dvogodišnji ugovor sa Parižanima.

Slavni Argentinac je na velika vrata dočekan u Parizu, očekivalo se da će on, Nejmar (Neymar) i Mbape (Mbappe) biti trostruki tandem koji će teško biti zaustavljiv za bilo koju odbranu.

Međutim, od toga nema ništa za sad, a potpuni šok im je priredio Real Madrid koji ih je eliminisao u osmini finala Lige prvaka.

Mesi je postigao samo dva gola u Ligi 1, a ukupno sedam u svim takmičenjima, što znači da bi prvi put još od 2005/06., kada je počinjao u Barceloni, mogao da završi sezonu sa jednocifrenim brojem postignutih golova. 

- Ta Mesijeva ljubavna priča nikada nije zaživjela s PSG-om. Za dobro svih, trebalo bi da se završi u junu, Mesi treba da ide, rekao je u svom programu na Radio Monte Karlo Sportu, Roten, nekadašnja zvijezda Parižana.

Situacija je u Barceloni nešto bolja nego lani, a Argentincu je poručeno da mu vrata kluba nikad neće biti zatvorena ako se poželi vratiti, što je sada realno malo vjerovatno. 

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.