LIGA PRVAKA

Bruno Akrapović za "Avaz": Uvijek sam uz Bajern zbog našeg Brace Salihamidžića

Modrić i Benzema uvijek su garant, ne za iznenađenja, nego potvrdu kvaliteta koji ima Real

Akrapović: Levandovski je garancija za uspjeh. Agencije

Piše: G. Šumar

6.4.2022

Naš fudbalski stručnjak Bruno Akrapović (54), koji je od ponedjeljka, kada je sporazumno raskinuo ugovor sa sjevernomakedonskom Škendijom, slobodan trener, u razgovoru za „Dnevni avaz“ najavio je večerašnje (21 sat) utakmice Lige prvaka: Čelzi – Real Madrid i Viljareal – Bajern.


Problemi u Čelziju

- Čelzi je malo u problemima, mijenja se vlasnik, a to nije jednostavna situacija za igrače - analizira Akrapović, koji je još u Tetovu, te dodaje:

- S druge strane, Real se digao i napravio čudo protiv PSG-a. Luka Modrić i Karim Benzema uvijek su garant, ne za iznenađenja, nego za potvrdu kvaliteta koji ima Real. Dajem prednost klubu iz Madrida.

„Kraljevski klub“ zna igrati ovakve utakmice.

- To iskustvo im niko ne može uzeti... Nisu oni džaba toliko puta osvojili Ligu šampiona - ukupno 13. Vidi se da su i ovi igrači Reala pravi profesionalci. Jer, kad vidim da se neki igrači zadovoljavaju s dvije „drugoligaške pobjede“, a ti momci već godinama igraju na top nivou i još nisu zadovoljni - žele još više, to me impresionira. Uživam gledati takve igrače - istakao je Akrapović.

Kada je u pitanju drugi večerašnji četvrtfinalni par, smatra da Viljareal ne može parirati Bajernu.

- Bavarci imaju dobru ofanzivu, gdje su, maltene, svi igrači sprinteri, plus jedan Robert Levandovski (Lewandowski), koji zabija i iz nemogućih pozicija. A plus ga i jednostavno, kako neki kažu, i ide. No, to je kvalitet. Jer, toliko godina da te ide, to su onda u pitanju kvalitet i vrhunski nivo. On je garancija za uspjeh, tako da dajem totalnu prednost Bajernu - prognozirao je Akrapović.


Hasan Salihamidžić. Arhiva

Naš Braco

Kao i svi Bosanci i Hercegovci, i Bruno će biti uz Bajern i zbog našeg Hasana Salihamidžića, s kojim je bio cimer u našoj reprezentaciji.

- Svakako sam uz Bajern i zbog mog Brace. Uvijek sam za Hasana stiskao palčeve. Nažalost, u posljednje vrijeme smo rjeđe na vezi, jer imamo svoje obaveze, ali volio bih da uskoro popijemo kaficu. Planiran otići do Njemačke, sad ima više vremena - konstatirao je Akrapović, koji ne štedi komplimente na račun Salihamidžića, i kao igrača, i kao sportskog radnika.

- Pravi momak. Takve stvari uvijek trebamo stavljati u prvi plan, odnosno naše ljude koji su uspjeli i dugo se drže na visokom nivou. To je pozitiva koju trebamo promovirati - zaključio je.

Neću više žuriti

U razgovoru s Akrapovićem saznali smo da se s čelnicima Škendije dogovorio da ne priča o razlozima sporazumnog raskida saradnje.

- Bolje da se ne priča, ako već nisam ili nismo uspjeli nešto da napravimo za vrijeme tog mandata. A koji su razlozi, to sada pada u drugi plan. Jednostavno, želim Škendriji sve najbolje, a ja se okrećem nekim stvarima koje planiram u budućnosti - rekao je Akrapović, koji na pitanje ima li već nekih ponuda, odgovara:

- Ima nekih stvari koje bi mogle da se razviju. Ali ne žurim. Ovaj put neću žuriti, da se ne dovedem u sličnu situaciju.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.