FK SLOBODA TUZLA

Šećerbegović: Ne dozvoljavamo da nas prozivaju i nazivaju lažovima bez argumenata

Dogovrili smo sa igračima da plaće idu svakih 45 dana, rekao je Džambić

Sa današnje vanredne pres-konferencije FK Sloboda. Ahmed Bešić

Piše: A. BEŠIĆ

13.4.2022

Članovi Upravnog odbora FK Sloboda Tuzla Elmir Šećerbegović i Nino Džambić danas su održali vanrednu pres-konferenciju.

- Došle su neke stvari do nas i tu smo da neke stvari potvrdimo, neke demantujemo, rekao je Šećerbegović i dodao:



Vidite dokle je sve došlo

- Govoriti šta je bilo dvije godine - imali smo u intervjuima, nećemo se ponavljati. Ne vidimo način rada kluba kako se prezentuju. Kao prvo, pojavila se informacija da se igračima duguju novci. Spremio sam ovdje bankarske izvode prema svim uposlenicima - ne samo igračima. Kompletna isplata plaća, sa stanarinama 13. jula, zatim 20. avgust, 13. septembar, 13. oktobar, 10. decembar, 27. januar, 21. feburar. Naredna plaća ide sutra i u narednim danima. Sada sam pitao momke kada su primili posljednju platu, rekli su u feburaru. 

Tu ne vidi problem. 

- Gledat ćemo da imamo još bolji budžet, da idemo još bolje, još jače. Nas dijeli jedan sponzor, prodaja igrača, neka navijačka akcija kao u Želji da budemo na nuli. Tako da osude o petomjesečnim dugovanjima ne stoje. Vidite dokle je sve došlo, totalno negativna atmosfera. Momcima ne zamjeramo. Negdje smo izgubili, negdje dobili bodove, uredu, ali ne dozvoljavamo da nas se proziva i naziva lažovima bez argumenata.

Šećerbegović ističe da se moraju osloniti na igrače i publiku.

- Nemojte da pravimo probleme između nas. Mi nemamo prijatelje u Savezu, nemamo sudije. Fudbaleri Premijer lige BiH su najzaštićenija branša u društvu. Zaštićeniji su od doktora, rudara, profesora. Da li su ta dva dugovanja razlog njihovih loših igara morate njih pitati, ali mislimo da je to samo psiha, jer sigurno da nema ovdje takvih igrača da zbog plaća neće da igraju, rekao je Šećerbegović

Nino Džambić je naglasio da je normalno, kad imate dug od prije, da se ne mogu redovno servisirati plaće.

- Svi vi koji znate ko je u Upravi, koje su firme tu, to su sve poštene firme... Dogovrili smo sa igračima da plaće idu svakih 45 dana. Mi smo na tri miliona duga, trenutno. Mi smo imali sportsku misao da možemo kroz Kup izboriti Evropu, da uzmemo taj novac, ali nismo uspjeli. Imali smo čiste namjere. Mi smo vjerovali da možemo u Evropu, ali teško je dovesti igrača, nismo mi Zrinjski, Sarajevo, doveli smo što smo mogli, rekao je Džambić, koji razumije igrače.

Mi smo porodica, nema tu pritiska

- Njih ne treba previše kriviti, treba ih podržati. Opet ćemo pustiti plaću i od devet mjeseci bit će sedam plaća, što je dobro. Mi smo porodica, nema tu pritiska. Jednostanvo, upali smo u neku krizu rezultata. Svi smo tu da pomognemo. Sloboda zaslužuje sredinu tabele po kvaliteti. Može i bolje, ali nisu se sve kockice posložile. Nema zaista loših dešavanja unutar kluba osim rezultatske krize. Treba podržati, a ne ismijavati što je ulaznica marka. Vjerujem u ove momke i dajem im maksimalnu podršku, zaključio je Džambić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.