INTERES MODRIH

Bivši reprezentativac BiH među glavnim kandidatima za klupu Dinama

Mogao sam doći i reći: "Idem jer se Dinamo ne odbija", ali htio sam to zeleno svjetlo, kaže Jakirović

Jakirović je blizu promjene sredine. Hercegovina.in

M. K.

19.4.2022

Trener prvaka BiH, Zrinjskog, Sergej Jakirović i sadašnji trener Rijeke, Goran Tomić, koji odlično ove sezone vodi Riječane, dva su kandidata za klupu Dinama na kojoj je svoje posljednje dane broji Željko Kopić.

Kako piše "Germanijak" između pomenute dvojke vodi se "žestoka utrka" za trenera Dinama.

Jakirović je ove sezone u potpunosti pokazao da je spreman za zagrebačke "Modre" što je nedavno u jednom od intervjua i govorio.

- Imali smo ozbiljan razgovor, manje više smo se dogovorili. Međutim, nisam htio otići iz Mostara samo tako. Imao sam ugovor i odgovornost prema onima koji su me doveli ovdje i koji su prošlo ljeto stali iza mene. Mogao sam doći i reći: "Idem jer se Dinamo ne odbija", ali htio sam to zeleno svjetlo. Svjestan sam da će neko reći da sam lud, ali ja mislim da sam samo pošten i korektan. Sjeli smo, popričali i zaključili da je bolje čekati kraj sezone. Ok, možda se nešto promijenilo u međuvremenu, ali želio sam završiti posao zbog kojeg sam doveden, rekao je Jakirović.

Titula je, kaže, uvijek  izazov.

- Kada uđeš u neku priču, svi će ti izvući argument: "Nije osvojio titulu". Eto, i to smo riješili. Uglavnom, u ovom trenutku sve moje je vezano uz Zrinjski, kazao je Jakirović za "Germanijak" prije nekoliko dana. 

Naredni dani će sigurno dati odgovor o novom treneru hrvatskog velikana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.