RIJEŠENO GORUĆE PITANJE

Pronađeno rješenje za Jakirovićevog nasljednika: Rijeku će protiv Lila predvoditi legenda kluba

Sergej Jakirović je napustio klupu Rijeke i zapustio se u Zagreb gdje je postao šef stručnog štaba Dinama

Rijeka: Igraju protiv Lila u četvrtak. NK Rijeka

N. H.

22.8.2023

Rijeka je neočekivano ostala bez trenera nakon što je Sergej Jakirović prešao u Dinamo i sa sobom poveo gotovo cijeli stručni štab.

Predsjednik hrvatskog kluba Damir Mišković se našao u velikim problemima pred utakmicu plej-ofa Konferencijske lige protiv francuskog Lila, pošto nije bilo poznato ko će predvoditi ekipu na utakmici koja se igra u četvrtak.

Na kraju je odlučio da će tim voditi oni koji su ostali – Radomir Đalović i Darko Raić-Surar.

- Ne možemo sve predvidjet. Tako je kako je. Ne ovisi Rijeka o jednom čovjeku. Jučer sam rekao sve što sam mislio, bilo je to nekorektno s njihove strane i ne želim o tome više pričati - rekao je Mišković za Radio Rijeku.

On je otkrio da nisu bili spremni da brzo pronađu rješenje, kao i ko će ih predvoditi u utakmici s Lilom, te šta će biti s novim trenerom.

- Nismo bili spremni za novog trenera. O tome nismo razmišljali. Radimo na tome, gledamo i vidjet ćemo gdje će nas to odvesti. 

U međuvremenu će naša legenda Radomir Đalović i Darko Raić-Sudar voditi klub u Francuskoj. Đalović je smatrao da mu je Rijeka previše dala, nije gledao na novac i na tome mu čestitam. Napravio je potez koji svaki navijač zauvijek mora poštovati - poručio je Mišković.

Podsjetimo, Rijeka se oglasila saopćenjem nakon što ih je napustio Jakirović. Oni su bili ogorčeni načinom na koji je napustio klub, te „neprofesionalnim“ postupkom Dinama.

Riječanima je zasmetao postupak „Modrih“ koji ih nije kontaktirao već se direktno obratio Jakiroviću i isplatio otkupnu klauzulu bez ikakvog dogovora. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.