EURO WU-17

Alisa Spahić: Podrška publike će nam biti od velikog značaja

San se ostvario, ali u ulozi trenerice, rekla je trenerica u stručnom štabu selektora Ilije Lucića

Alisa Spahić. NSBiH

Piše: G. Š.

27.4.2022

Reprezentativke Bosne i Hercegovine U-17 okupit će se danas na Ilidži i početi pripreme za Evropsko prvenstvo koje će od 3. do 15 maja biti održano u našoj zemlji.

Presretna sam i ponosna

Alisa Spahić, trenerica u stručnom štabu selektora Ilije Lucića, ponosna je što je dio ovog značajnog događaja:

- Svi sportisti imaju želju da nastupe na nekom velikom takmičenju, tako sam i ja kao igračica sanjala o tome. Taj san se ostvario, ali u ulozi trenerice. Presretna sam i ponosna što će baš generacija u kojoj sam trenerica imati mogućnost da predstavi bh. fudbal na evropskoj sceni. Velika je ovo čast i motivacija za dalji rad i edukaciju. Sigurna sam da ćemo pored pripreme našeg tima imati prostora da mnogo toga vidimo i naučimo od najjačih evropskih reprezentacija, rekla je Alisa Spahić.

Ne krije oduševljenje što će Euro biti održan u našoj zemlji.

- Ogromna je stvar za nas što je UEFA odabrala baš našu državu za domaćinstvo. Naš Savez će sigurno napraviti najbolje da organizacija bude na nivou, a vjerujem da će se i klubovi ujediniti i pomoći da sve to mnogo bolje i kvalitetnije izgleda. Tek ćemo svi biti svjesni kad sve to krene, kakav je projekat u pitanju i koliko smo nagrađeni domaćinstvom Evropskog prvenstva.

Ova mlada trenerica ističe da je dosta posla urađeno kako bi tim što spremnije dočekao Euro.

- Mi već godinu i po dana radimo na stvaranju tima i uigravanju. Iza nas su jako teške utakmice u kvalifikacijama gdje smo se sastajali sa Njemačkom, Finskom, Portugalom, Belgijom. S tim u vezi mi imamo već određeno iskustvo koje će nam pomoći u susretima sa najjačim ekipama. Sigurno ćemo svi dati sve od sebe da što bolje predstavimo bh. fudbal.


Ovim djevojkama će trebati vjetar u leđa

Također, dodaje i ovo:

- Već se dosta uradilo na promociji Eura, a vjerujem da će do početka takmičenja aktivnosti biti još veće i da ćemo dati na važnosti odabranim djevojkama koje će nositi dres Bosne i Hercegovine u tako kvalitetnim mečevima. Sigurno će nakon ovih utakmica izaći kao mnogo bolje igračice.

Alisa Spahić očekuje podršku sa tribina na utakmicama Evropskog prvenstva:

- Podrška publike će nam biti od velikog značaja. Ovim djevojkama će trebati vjetar u leđa jer mlade su, a imaju i određeni pritisak da što bolje predstave sebe, kadetsku reprezentaciju i općenito ženski fudbal u našoj državi. S toga pozivam sve djevojke iz ženskog nogometa da budu uz reprezentaciju i pruže nam podršku. Pozivam i sve druge sportiste i ljude koji vole sport da budu uz nas na Evropskom prvenstvu - zaključila je trenerica naše ženske reprezentacije U-17.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.