VELIKA TRAGEDIJA

MNK Hercegovina odustao od takmičenja zbog pogibije igrača

Dobili saglasnost Nogometnog saveza BiH

Zelenika tragično stradao u 27. godini. FACEBOOK

A. V.

29.4.2022

Malonogometni klub Hercegovina iz Širokog Brijega odustao je od plej-ofa Premijer lige Bosne i Hercegovine nakon tragične smrti svog igrača Mileta Zelenike (27).

Zelenika je preksinoć smrtno stradao u Širokom Brijeg od posljedica povreda zadobijenih u teškoj saobraćajnoj nesreći, a to je bio razlog da ekipa odustane od plej-ofa Premijer futsal lige i borbe za plasman u polufinale.

[ OBAVIJEST ] 🕯 Obaviještavamo sve naše prijatelje, pratitelje,navijače i sponzore da smo nakon velike tragedije koja...

Posted by MNK Hercegovina on Friday, April 29, 2022

- Obavještavamo sve naše prijatelje, pratitelje, navijače i sponzore da smo nakon velike tragedije koja nas je pogodila, u ime cijelog kolektiva MNK Hercegovina uz saglasnost Nogometnog saveza BiH odlučili da nećemo odigrati odlučujuću utakmicu koja bi bila na rasporedu ovaj vikend te nam dala polufinalist. FC Salines Tuzla City želimo svu sreću u nastavku takmičenja - saopćili su iz MNK Hercegovina.

Zelenika je također bio član i HNK Kreševo, a u profesionalnoj karijeri je još igrao za HNK Čapljina. Futsal je počeo igrati 2018. godine u Zrinjskom, a bio je još član MNK Seljak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.