LIGA PRVAKA

Predsjednik Viljareala ljut na sudiju: To je skandalozno

To je ključan potez sudije koji se ponašao jako podlo od prve minute i sudio cijelo vrijeme u korist Liverpula, rekao je Roig

Je li sudija bio na nivou koji je potreban za ovakve utakmice?. AFP

G. Š.

4.5.2022

Viljareal je ispao u polufinalu Lige prvaka, nakon dramatičnog revanša u Španiji s Liverpulom (2:3 - 2:0). Nakon što su "Redsi" u prvoj utakmici slavili s 2:0, Španci su tu prednost u drugom susretu poništili već do poluvremena. Ipak, Liverpool je u nastavku meča postigao tri gola i tako prošao u finale.

Predsjednik Viljareala Fernando Roig je nakon utakmice bio bijesan zbog ispadanja, a obrušio se i na sudiju Deni Mekeli (Danny Makkelie) koji im nije dosudio penal nakon što se golman Liverpula Alison (Alisson) sudario s Lo Celsom (Giovani Lo Celso). Sudije ne samo da nije dosudio penal, već je odbio gledati VAR snimku.

- To je skandalozno. Alison je pokosio Lo Celsa. To je ključan potez sudije koji se ponašao jako podlo od prve minute i sudio cijelo vrijeme u korist Liverpula. Ne tražim opravdanja jer je Liverpool odlična ekipa i mogli smo izgubili i puno više od 2:0 još u prvoj utakmici, ali sudija nije bio na nivou koji je potreban za ovakve utakmice. Njegova predstava je utjecala na rezultat, rekao je Roig, a prenosi "Mundo Deportivo".

Pogledajte spornu situaciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.