PRVA LIGA FBIH

Dženan Hošić smijenjen u GOŠK-u: Igrači i treneri nisu zaštićeni

Mi ne idemo na drugo mjesto, već na prvo. Da nemamo ambicija onda trener može biti ko hoće, rekao je predsjednik GOŠK-a Lujo Ilić

Dženan Hošić. Ersan Bijedić

Piše: Er. B.

4.5.2022

Gabelski GOŠK je smijenio i trenera Dženana Hošića, nakon samo pet kola na klupi ekipe koja se bori za prvo mjesto u Prvoj ligi FBiH. Hošić je imao skor od tri pobjede i dva remija, ali sa ekipama sa dna tabele na vlastitom terenu.


Uložili smo puno

 - Mi ne idemo na drugo mjesto, već na prvo. Da nemamo ambicija onda trener može biti ko hoće. Uložili smo puno i želimo samo broj 1, drugo me ne interesira. Nismo zadovoljni, nije to - to što smo htjeli dobiti od novog trenera i odlučili smo ga promijeniti - rekao je predsjednik GOŠK-a Lujo Ilić.

Evidentno uz dosta pritiska rade igrači, a posebno treneri u gabelskom GOŠK-u, koji je u nastojanju da se vrati u Premijer ligu iz koje su ispali na proljeće 2019. godine, kroz posljednje tri sezone promijenio već šest trenera.

Hošićev prethodnik Ivan Bubalo je imao skor od 19 pobjeda, 11 remija i 4 poraza (ukupna gol razlika: 61:27). Smijenjen je kad je GOŠK bio na minus 2 boda spram lidera Igmana, jednako kao i sad Hošić.


Zatečen sam

 - To je realno stanje našeg fudbala. U ovom svemu su igrači i treneri nezaštićeni. Nepojmljivo mi je prvo da je smijenjen i trener Ivan Bubalo. Ne znam šta reći, zatečen sam. Prvi meč sa Tomislavom i ne računam jer sam došao dva dana prije. Faktički imam tri pobjede i remi. Po njihovoj priči sam prije par dana bio super trener po tome kako sam promijenio igru. Ne znam konkretno ni šta je razlog za ovo jer mislim da je smješno ako je to remi sa Mladosti - izjavio je Dženan Hošić.

Poredak Prve lige FBih: 1. Igman Konjic 52, 2. GOŠK 50, 3. TOŠK 46, 4. Budućnost 43, 5. Bratstvo 38, 6. Rudar 37, 7. Goražde 34, 8. Gradina 33, 9. Orašje 33, 10. Radnik 27, 11. Zvijezda 26, 12. Simm-Bau 25, 13. Travnik 24, 14. Mladost 21, 15. Jedinstvo 19, 16. Tomislav 16.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.