DRUŠTVENE MREŽE

Navijači Sitija očajni: Mole Jaju Turea da povuče "kletvu" sa klupskog imena

Siti je čak na svom Instagram profilu postavio sliku kojom je obilježio četvrtu godišnjicu od posljednje utakmice Turea u dresu "Građana"

Ture je nekad bio jedan od miljenika među navijačima Sitija. Agencije

M. K.

11.5.2022

Navijači Mančester sitija na društvenim mrežama mole legendarnog veznjaka iz Obale Slonovače i nekadašnju zvijezdu Barcelone i Sitija, Jaju Turea (Yaya Toure), da ukine kletvu zbog koje navijači kluba sa Etihada strahuju jer smatraju da je ona glavni razlog što Siti nikako ne može da osvoji Ligu prvaka.

Priča se na Otoku kako je Ture nakon odlaska iz Mančester sitija prokleo Pepa Gvardiolu, a njegov agent je poručio da afrički šamani nikada neće dozvoliti da španski stručnjak osvoji Ligu prvaka zbog toga što se loše ponašao prema ovom veznjaku.

Siti je čak na svom Instagram profilu postavio sliku kojom je obilježio četvrtu godišnjicu od posljednje utakmice Turea u dresu "Građana", a mnogi smatraju da je klub tako želio poručiti Jaji da ukine "kletvu".

"Povuci kletvu", "Kolo, reci bratu da povuče kletvu", "Ukoliko stavimo kip jaje Turea možda i osvojimo Ligu prvaka", "Pokušavajte ga natjerati da nam oprosti...", neke su od poruka navijača.

Čak je bilo i onih koji više nisu u ljubavi s veznjakom iako je donio mnogo toga dobroga na Etihad.

"Pozdravljate čovjeka koji nas je prokleo", navodi jedan navijač.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.