FINALE KUPA ITALIJE

Alegri: Neko iz Intera me udario nogom

Saznanje o tome što se tačno dogodilo ništa ne mijenja. Možemo samo čestitati Interu na pobjedi, rekao je trener Juventusa

Alegri i Inzagi. AFP

G. Š.

12.5.2022

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Perišić je s dva je gola u produžetku finalne utakmkice protiv Juventusa - 4:2 (1:0, 2:2), u Rimu osigurao Interu našeg Edina Džeke osvajanje Kupa Italije.

- Neko iz Intera je prošao pored mene i udario me nogom, rekao je trener Juventusa Maks Alegri (Massimiliano Allegri) i dodao:

- Jako sam se naljutio, a isključenje je potpuno opravdano. Saznanje o tome što se tačno dogodilo ništa ne mijenja. Možemo samo čestitati Interu na pobjedi. Ove sezone nismo osvojili niti jedan jedini trofej. Jedino što možemo je zadržati taj bijes za sljedeću sezonu kada se moramo vratiti pobjedama. Bila je to dobra utakmica, ali smo se raspali pred njen kraj. Bilo je igrača koji nisu bili u potpunosti spremni, ali učinili su sve što su mogli. Ovo je razočaravajuće, ali možemo im samo zahvaliti na trudu.

Alegri je također rekao kako je osvajanje Kupa Italije obično šlag na torti po završetku sezone, ali ove godine predstavljao je čitavu tortu...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.