FK SARAJEVO

Dženan Uščuplić za "Avaz": Bit će promjena u timu, trebaju mi karakterni igrači

Naravno, pratio sam utakmice Sarajeva, poznajem igrački kadar

Uščuplić: Ne bojim se izazova. FK Sarajevo

Piše: G. Šumar

13.5.2022

Novi-stari trener kluba s Koševa Dženan Uščuplić (46) jučer je u Trening kampu FK Sarajevo odradio prvi trening s bordo timom, nakon što je u prijepodnevnim satima četvrtka i zvanično ponovo imenovan za “vatrogasca” viceprvaka BiH. Ukupno četvrti put...

Prethodno je Makedonac Aleksandar Vasoski (42), poslije remije u 146. vječitom derbiju (1:1), podnio ostavku...


Igrački kadar

- Ne bojim se izazova, sa njima sam se suočavao i ranije, rekao je Uščuplić za “Avaz” i dodao:

- Naravno, pratio sam utakmice Sarajeva, poznajem igrački kadar. Neće mi biti teško da se sada uključim i nastavim raditi sa ekipom. U prethodna tri mandata sam osvajao trofeje, a nadam se da će tako biti i ovog puta. Da ne vjerujem u to, ne bih ni preuzeo prvi tim.

Kako vidite trenutnu situaciju u bordo timu?

- Nažalost, kroz prvenstvo ne možemo do Evrope, tako da ćemo se orijentisati na finale Kupa BiH (19. maj – Zenica, op. a.). Sigurno je da u našem igračkom kadru ima kvaliteta. Vjerujem da ćemo uz voljni momenat i krakter do kraja sezone se prikazati u boljem svjetlu, odnosno odigrati bolje.

Šta planirate uraditi da “probudite” bordo tim?

- S obzirom da dobro poznajem naš igrački kadar, koji ponavljam, ima određen kvalitet, smatram da možemo napraviti pozitivnu priču.

Hoćete li u subotu odmarati neke igrače za finale kupa BiH?

- Vidjet ćemo, prvo ću obaviti razgovor sa svim igračima...

U svakom slučaju, bit će nekih promjena u timu, jer mi trebaju karakterni momci koji mogu iznijeti teret i doći do cilja. A to je Evropa – rekao je dugogodišnji trener nada kluba s Koševa.



Uščuplić je dugogodišnji trener nada kluba s Koševa. FK Sarajevo

Avramovski “aut”

Kakav je zdravstveni bilten?

- Daniel Avramovski je - najvjerovatnije, završio sezonu, a nakon derbija na lakše povrede se žale Amel Hebibović i Asmir Suljić. Svi ostali su spremni.

Kako Vi gledate na sramotnu činjenicu da Sarajevo za novim prvakom zaostaje 34 boda?

- Zrinjski je dosta kvalitetno odigrao cijelu sezonu, dobro su se posložili u svim segmentima. Prvo su ciljano doveli kvalitetne, mlade igrače, koji su dobro ukomponovani od strane trenera (Sergej Jakirović – op.a.). Sigurno su zasluženo na prvom mjestu.

Ipak, bodovna razlika je prevelika...

- Jeste, sigurno – zaključio je Uščuplić, koji je s bordo timo osvojio devet trofeja.

Šćepanović i Seferović

Stručni štab prvog tima, pored Uščuolića, činiti će još i Vučina Šćepanović, te Almir Seferović. Šćepanović je ove sezone radio kao pomoćnik Uščuplića u juniorskoj selekciji, a od ljeta 2010. do ljeta 2012. godine odigrao je 60 utakmica i postigao osam golova.

Seferović trenutno radi kao kondicioni trener u reprezentaciji BiH. I on je jedan dio svoje karijere proveo u FK Sarajevo. Bio je kondicioni trener Sarajeva od maja 2013. do septembra 2015. godine i u tom periodu sarađivao je, između ostalih, i sa Uščuplićem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.