POBJEDA U TUZLI

Futsaleri Mostar SG odbranili duplu krunu

Pokazali da nemaju konkurencije

Slavljenička fotografija futsalera Mostar SG. FACEBOOK

Piše: A. V.

1.6.2022

Futsaleri Mostar Starog Grada Staklorada večeras su rezultatom 5-3 slavili na gostovanju kod FC Tuzla Salinesa i zasluženo osvojili šampionski pehar.

Mostarci su i u sezoni 2021./22. potvrdili da su posljednjih godina najbolja ekipa u Bosni i Hercegovini i ponovo su osvojili duplu krunu.

Regularni dio utakmice završen je rezultatom 2:2. Baš kao što je bilo i u prethodnim okršajima u ovoj finalnoj seriji, i ovaj put meč je bio neizvjestan i samo jedna od četiri utakmice nije otišla u produžetke.

Bajgorić sa igračima Mostara. FACEBOOK

Tuzlaci su odlično otvorili utakmicu i poveli rezultatom 2:0 preko Denija Imširovića i Benjamina Avdić, koji su bili precizni u 3. i 12. minuti, da bi u 16. Samir Gosto smanjio na 2:1.

Sve do 33. minute čekalo se na naredni gol, a pogodio je Bilal Jelić nakon sjajnog solo prodora. Regularni dio susreta završen je rezultatom 2:2. U 41. minuti Slobodan Rajčević pogađa za vođstvo gostiju. Isti igrač je pogodio u 42. minuti za 4:2. U 49. minuti svoj drugi gol je postigao Gosto. U posljednjoj minuti, Edin Imširović je postavio konačnih 5:3.

- Nije mala stvar odbraniti duplu krunu. Drago mi je što Mostar SG pravi historijske rezultate u BiH i što će ova ekipa zlatnim slovima biti upisana u bh. sportu – kazao je Amel Bajgorić, predsjednik Mostar SG Staklorada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.