DOBOJ ISTOK

Oženio se fudbaler Veleža Edo Vehabović

Mlada je Arnela Buljić, komšinica iz Brijesnice

Piše: H. Čalić

3.6.2022

Sretni mladenci. H. ČALIĆ

Dvadesetsedmogodišnji fudbaler Veleža Edo Vehabović, kako kažu u Mostarci duša "Rođenih", jučer je u Doboju Istoku - pred matičarem Omerom Hadžiće,  zajedno sa svojom izabranicom Arnelom Buljić, nakon šest godina zabavljanja izgovorio sudbonosno „da“. S jedne i druge strane bili su kumovi Ferida Mrković i Amir Mrković, te dopisnik „Avaza“.

- Odluka je bila obostrana. Nećemo praviti neku veliku ceremoniju, ne volim spektakle ove vrste, volim fudbalske spektakle. Nakon vjenčanja ćemo se zapuutiti na jezero Modrac, onako porodično. Nadam se da sam ovim činom usrećio svoje roditelje - oca Suada, majku Valeriju, ali i sestru Eminu, kao i svoje prijatelje. Imamo sedam dana odmora, a onda narednih sedam ćemo raditi prema dostavljenom programu od trenera - rekao je Edo.

Radilica Veleža, također, ističe da je bila privilegija raditi pod palicom sada već bivšeg trenera "Rođenih" Feđe Dudića.

- Njegova posvećenost fudbalu, te pravedan i iskren odnosu prema igračima, njegova je vrlina kojom nas je častio i zbog toga je bio poštovan i cijenjen i od hiljada ljubitelja Veleža. Čim sam saznao da je šef otišao u Sarajevo bilo mi je žao, ali mi nastavljamo raditi  i boriti se, kako u Premijer ligi BiH, tako i u Evropi. Opet ćemo prikazivati igre po kojima je Velež prepoznatljiv. Sa svojom izabranicom sam izabrao da nastavljamo živjeti u Mostaru. Nedavno sam potpisao dvogodišnji ugovor sa klubom i nadam se dobrim igrama - zaključio je Vehabović.

Inače, Edo je fudbalsku karijeru počeo u Školi nogometa Eurofudbal u Gračanici, nastupao je za Bratstvo iz Gračanice, Olimpik, Branitelj, a u Veležu mu je, kako kaže, najljepše. Obećava još dosta dobrih partija, ali i golova, asistencija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.