IN MEMORIAM

Iznenada preminuo poznati hrvatski trener

Frančić je u karijeri vodio Slaven Belupo iz Koprivnice i niz drugih klubova, bio je i prvak Irana, radio je u Saudijskoj Arabiji,

Mladen Frančić. NK Slaven Belupo

G. Š.

8.6.2022

Tužna vijest pogodila je hrvatski nogomet, od srčanog udara preminuo je istaknuti hrvatski stručnjak i legenda nogometa u Koprivničko-križevačkoj županiji - Mladen Frančić (67), pišu SN..

Frančić je u karijeri vodio Slaven Belupo iz Koprivnice i niz drugih klubova, bio je i prvak Irana, radio je u Saudijskoj Arabiji, a posljednjih je godina sarađivao s Jutarnjim listom kao stručni komentator. Rođen je u Bjelovaru 11. novembra 1955. godine. Igračku karijeru proveo je u križevačkom Čeliku te u koprivničkim klubovima Slavenu i Lokomotivi.

Vrlo rano počeo ga je zanimati trenerski posao, pa je tako vodio mlade uzraste Slavena od 1976. do 1983. godine.

Diplomirao je na Višoj trenerskoj školi u Zagrebu 1989. godine, a kao trener je vodio Lipu Hlebine, Osvit Đelekovec, Mladost Nadu Hrastovac, Graničar Đurđevac, PIK Vrbovec, Podravinu Ludbreg, Podravac Virje, Slaven Belupo, Čakovec, Foolad Ahvaz, Hettein Club, Al-Qadisiyah, Al Watani, Al-Nahda Club i Damac.

Bio je prvi 'domaći' trener Slavena Belupa u Prvoj HNL, te je u sezoni 1999./2000. osvojio peto mjesto u prvenstvu. Prvi je stručnjak koji je Farmaceute izveo u Evropu nastupivši u 1. kolu Intertoto kupa 2000. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.