IGRAČKA KRIŽALJKA JUVEA

Masimilijano Alegri kompletirao listu pojačanja

Pol Pogba blizu dolaska, plata koči dolazak Anhela Di Marije, a sada se pojavilo i novo ime – Luis Suarez

Masimilijano Alegri. Arhiva

G. Š.

14.6.2022

Trener Juventus Masimilijano Alegri je svjestan da ovom Juventusu nedostaju dokazani šampioni, odnosno igrači koji znaju kako se osvajaju titule, i zato traži barem dva pojačanja koja bi znala da podignu ekipu kada ne ide. Jedan bi trebalo da je Pol Pogba, sa kojim je manje-više sve utanačeno, plata koči dolazak Anhela Di Marije, a sada se pojavilo i novo ime – Luis Suarez.


Posljednji angažman

"La Gazzetta dello Sport" piše da su menadžeri urugvajskog napadača ponudili Juventusu usluge 35-godišnjaka kojem je istekao ugovor sa Atletikom, pa sada traži posljednji angažman. Nije igrač kakav je bio u Liverpulu i posebno Barceloni – sa kojom je četiri puta bio prvak Španije i osvojio Ligu šampiona 2015. godine, ali jeste baš ono što Alegriju treba - rođeni pobjednik.

U Torinu bi bio samo alternativa Dušanu Vlahoviću, klupskom projektu za naredne godine, dok bi Di Marija vjerovatno dobio mjesto u startnih 11. Suarez bi starter bio samo kada bi "Stara dama" iz Torina igrala u formaciji 4-4-2.

U Juventusu još razmišljaju. Nisu još odbili ponudu, ali nisu ni počeli pregovori. Još se nadaju Di Mariji, a i sa Atletikom se pregovara oko Alvara Morate, ali ne po cijeni od 35.000.000 eura koliko traže iz madridskog kluba. Spominjala se i mogućnost da se napadne Realov Marko Asensio, ugovor mu ističe 2023. godine, ali ni tu nema konkretnih dešavanja. Realu bi moralo da se plati obeštećenje, s druge strane moglo bi i da se isplati, jer Asensio ima 26 godina i tri pehara Lige šampiona za pasom.


Di Marija između Torina i Barcelone

Prvo će se ipak sačekati da se vidi razvoj situacije sa Di Marijom. On je od Juventusa tražio neto platu od 9.000.000 eura, ali mu toliko sigurno neće dati, pa Argentinac mjerka i druge ponude. Možda ode u Barcelonu, ako se tamo sredi finansijska situacija. Juve svakako ne može da ide iznad 7.000.000 eura po sezoni, za igrača od 34 godine i to djeluje dovoljno, ali Di Marija želi da se dobro naplati na posljednjem ugovoru.

Pogba nije sporan. Neki detalji treba da se razreše, ali njega čeka ugovor na četiri godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.