ITALIJA

Trener Juventusa Alegri: Oduvijek sam govorio da je Inter favorit za titulu

Inter trenutno ima četiri boda više od Juventusa, kao i meč manje, koji će odigrati 28. februara protiv Atalante

Alegri: Sjajni italijanski stručnjak. PlatformaX

R. K.

5.2.2024

Nakon poraza od Intera rezultatom 1:0, trener Juventusa Masimiliano Alegri (Massimiliano Allegri) kaže da je oduvijek tvrdio da su "Nerazurri" favoriti za osvajanje italijanskog Skudeta.

Nerazuri trenutno imaju četiri boda više od Juventusa, kao i meč manje, koji će odigrati 28. februara protiv Atalante.

 - Znali smo da će biti težak meč. Prvo poluvrijeme je bilo ujednačeno, oni su dali gol, a mi smo propustili priliku preko Vlahovića. U drugom poluvremenu je utakmica bila otvorenija, zabavnija za gledanje, a oni su opasni iz kontri. Moramo da se poboljšamo, ali istovremeno čestitam svojim igračima - kaže Alegri.

 - U junu nismo očekivali da ćemo se naći u ovakvoj situaciji. Zadovoljni smo kako nam ide, jesmo ljuti zbog ovog poraza, ali oduvijek sam govorio da je Inter favorit za titulu, i stojim pri tome. Ako ostanemo blizu, to je dobro, a i Milan se bori, pa ko zna, nešto neočekivano uvijek vreba iza ugla - rekao je stručnjak s klupe Juventusa.

Trener "Stare dame" je rekao da ništa ne može da zamjeri svojim momcima.

 - Negativni periodi se dešavaju, sada se usredsređujemo na duel s Udineseom i na Ligu šampiona. Inter je iskusniji, mi nismo igrali ovakav meč tri godine, tako da smo platili danak tenziji - kazao je za kraj Masimiliano Allegri.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.