PRIJELAZNI ROK

Totenhem preoteo igrača Arsenalu: Dogovorili treće pojačanje za 30.000.000 eura

Totenhem je sa Brajtonom dogovorio kupovinu 25-godišnjaka iz Malija

Iv Bisuma. Agencije

G. Š.

14.6.2022

Punom parom radi sportski sektor Totenhema. Tek smo na polovini juna, a londonski klub je na pragu trećeg pojačanja! Poslije Ivana Perišića i Frejzera Forstera (Fraser), opremu bi trebalo zadužiti i Iv Bisuma (Yves Bissouma). 

Prema informacijama kojim raspolaže ugledni "Times", Totenhem je sa Brajtonom dogovorio kupovinu 25-godišnjaka iz Malija. I to za 30.000.000 eura. Ni izbliza ono čemu su se prije godinu nadali, nije ova cifra čak ni u rangu njegove procijenjene vrijednosti (35.000.000 eura), međutim, kako je ušao u posljednju godinu ugovora, nisu na Ameksu mogli mnogo da zatežu.

Pomenuti izvor navodi da Totenhem nije dogovorio detalje sa igračem, ali napominje da to neće biti nikakav problem i u Londonu vjeruju da će Bisuma do kraja sedmice biti podvrgnut ljekarskim pregledima.

Velika pobjeda Totenhema, uzevši u obzir ozbiljno interesovanje drugih klubova sa Ostrva, a ujedno veliki udarac za Arsenal, jer mu je ljuti rival preoteo željeno pojačanje. Čak je i Bisuma, prema pojedinim navodima navijač Tobdžija, nedavno na Instagramu kačio objave pristalica Arsenala u kojima piše da bi "Tilemans i Bisuma trebalo da budu prioritet Arsenala u veznom redu i da treba da ga dovedu po svaku cijenu." No, kako stvari stoje, gledat će ga u dresu gradskog rivala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.