NEKADAŠNJI ZMAJ ZADOVOLJAN

Marko Topić za "Avaz": Osam bodova iz četiri meča je više nego dobro, uvjeren sam da ćemo biti prvi

Drago mi je radi igrača i publike što su ponovo dobili nadu i što smo ponovo počeli pobjeđivati, kaže Topić

Topić optimista kad su "Zmajevi" u pitanju. DRUŠTVENE MREŽE

Piše: M. K.

15.6.2022

Selekcije BiH i Finske sinoć su u Zenici odmjerile snage, ovog puta u okviru 4. kola grupe 3 Lige B Lige nacija.

Utakmica je završena pobjedom "Zmajeva" 3:2, čime smo sačuvali prvo mjesto u grupi. U prvom meču u Helsinkiju bilo je 1:1.

Poveli su "Zmajevi" 1:0 golom Pjanića iz penala u 5. minuti. Finci dolaze do preokreta, da bi u nastavku utakmice naš tim golovima Edina Džeke preokrenuo na 3:2 i slavio na kraju bitnu pobjedu.

Nekadašnji reprezentativac BiH, Marko Topić, osvrnuo se na dosadašnji dio Lige nacija u kojem dva kola prije kraja naš tim ima realne šanse da osvoji prvo mjesto u grupi 3.

- Što se tiče ove četiri odigrane utakmice, osam bodova je i više nego dobro. Ostale su još dvije utakmice i uvjeren sam da ćemo zadržati prvo mjesto. Drago mi je radi igrača i publike što su ponovo dobili nadu i što smo ponovo počeli pobjeđivati. Igračima želim da se barem malo odmore od ove naporne sezone. Ipak, većina od njih sigurno nikada nije odigrala ovoliki broj utakmica u tako kratkom periodu, kaže Topić za portal "Avaza".


I pored pobjede nad Fincima, poslije utakmice je ostao dojam da odbrana našeg tima potpuno zakazala u duelu u kojem smo primili dva, kako je i sam selektor Petev priznao, vrlo naivna gola, ali i da su Finci mogli zabiti i koji više da su imali više koncentracije.

- Uvjek je tako. Nekad dobiješ, nekad izgubiš. Treba uvijek gledati pozitivno na ove stvari, pogotovo sada sa ove dvije pobjede. Mjesta za kritiku mora biti, svakako, i nikad se neće desiti da su svi zadovoljni. Kako vrijeme bude odmicalo ne sumnjam da će i neke stvari u timu, koje možda ne štimaju najbolje trenutno, ipak doći na svoje i da ćemo izgledati sve bolje, rekao je Topić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.