PRVI ČOVJEK ROĐENIH

Senad Husnić za "Avaz": Na 100. rođendan Velež je ponovo na evropskoj sceni, to nam je najveća nagrada

Dva puta smo izborili Evropu, osvojili Kup, sve to u tri sezone. Sada nam slijedi period s novim trenerom, nova evropska iskušenja, rekao je Husnić

Husnić optimista oko budućnosti Veleža. FK VELEŽ

Piše: M. K.

26.6.2022

Bh. fudbalski velikan FK Velež ove godine slavi 100. rođendan, a sinoć kasno su navijači Veleža "Red Army" spektakularnim vatrometom u hercegovačkoj prijestolnici obilježili i čestitali rođendan najdražem klubu.

Danas u Mostar, gdje će se večeras družiti na zajedničkom okupljanju u Narodnom pozorištu, dolaze mnogobrojne legende kluba poput Vahida Halilhodžića, Seada Kajtaza, Semira Tucea, Envera Marića, Mehe Kodre.. , a gost će biti i neki od političara poput Premijera FBiH Fadila Novalića.

U razgovoru za portal "Avaza", predsjednik Veleža Senad Husnić ističe kako je klub na dobrom putu i da navijači mogu sretni zbog svega ostvarenog u proteklom periodu pogotovo u posljednjih par sezona kada je ostvareno više nego u prošlih 50 godina...

- Dva puta smo izborili Evropu, osvojili Kup, sve to u tri sezone. Sada nam slijedi period s novim trenerom, nova evropska iskušenja gdje želimo ponoviti barem približne rezultate kao u posljednjem periodu. O tituli još ne možemo pričati, ali nije daleko ni ta ambicija. Velež na 100. rođendan dočekuje novi izlazak u Evropu, što govori o tome kako se u klubu radi, kaže Husnić.


Prvog čovjeka Veleža raduje dolazak legendi kluba kojima su poslali pozive.

- Oko 500 pozivnica je poslano, mnoga imena iz sportske i političke scene očekujemo večeras, dodao je Husnić.

U Veležu će, ističe Husnić, poduzeti sve da u narednom periodu obezbijede uslove za odigravanje evropskih utakmica na stadionu "Rođeni".

- Nadamo se će se to desiti već naredne godine. Nakon nabavke hibridnog travnjaka, mislim da ćemo 90 posto biti gotovi i modernizacijom stadiona na kojem bi klub od naredne godine mogao igrati evropske mečeve, ukoliko naravno izbori plasman vani. Nekih 200.000 KM bi trebalo to da košta, zaključio je Husnić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.