PRIJELAZNI ROK

Junajted ponudio 43.000.000 eura za Martineza

Nije tajna da se Ten Hag po dolasku na Old Traford nameračio na fudbalere sa kojima je sarađivao u Ajaksu

Lisandro Martinez. Agencije

G. Š.

2.7.2022

Razočaravajuća šesta pozicija u engleskoj Premier ligi minule sezone trgnula je upravu Mančester junajteda koja radi sve da se klub ekspresno vrati u Ligu prvaka. Uveliko se radi na ispunjavanju želja novog trenera Erika Ten Haga, a da bi nizozemski stručnjak dobio ono što je tražio, u Junajtedu su ovog ljeta riješili da "otimaju" i surovo potuku konkurenciju. Počelo je krađom Tajrela Malasije koji je već bio viđen u Lionu, a moglo bi da se nastavi slučajem Lisandro Martinez. 


Igračka križaljka

Premijerligaš je Ajaksu za stopera koji je velika želja Arsenala ponudio 43.000.000 eura, tvrdi lokalni "Manchester Evening News".

Nije tajna da se Ten Hag po dolasku na Old Traford nameračio na fudbalere sa kojima je sarađivao u Ajaksu. Već duže vrijeme Junajted pokušava da sa Barcelonom dogovori transfer Frenkija De Jonga, a prioritet za centralni dio odbrane bio je Jurijen Timber, ali se kako stvari stoje Ten Hag preorjentisao na drugog člana Ajaksovog stoperskog tandema. I razlog nije finansijske prirode budući da Timbera Transfermarkt vrednuje 35.000.000 eura, a Martineza samo 3.000.000 manje.

Iz priloženog u prošloj sezoni se jasno vidjelo da "Crveni đavoli" sa odbrambenim duom Hari Megvajer - Viktor Lindelof ne mogu da budu konkurentni ni za Ligu prvaka budući da su primili 57 golova na 38 utakmica. Jesu Đavoli prije godinu dana potpisali Rafaela Varana za 40.000.000 eura, ali povrede nisu dozvolile Francuzu da ugrabi kontinuitet - zbog njih je propustio maltene polovinu sezone, a i kada je igrao nije bio na 100 procenata mogućnosti. Zato je odbrani potrebno ozbiljno osvježenje.

Nezadovoljan fudbaler

Na skraćenoj lisi potencijalnih stoperskih pojačanja našli su se još i Pau Tores (VIljareal), odnosno David Karmo (Braga), ali Ten Hag očigledno preferira opcije koje dolaze iz, ili su povezane sa nizozemskim fudbalom. Pritom, velika prednost Martineza leži u činjenici da se bolje služi lijevom nogom.

Podsjetimo da je Arsenalova prva ponuda za Martineza od 25.000.000 eura ekspresno odbijena, te da su "Tobdžije" bile poslale pojačanu koja je sa sve bonusima narasla na 40.000.000. Junajted sada nudi 43.000.000 fiksno, što je za 7.000.000 manje od Ajaksovih potraživanja. Vjerovatno "Đavoli" žele opipati puls "Kopljanicima" i da ih, po potrebi uz dodavanje određenih bonusa potpuno odobrovolje.

Ukoliko budu odugovlačili sa prodajom Martineza, čelnici Ajaksa rizikuju da im u Amsterdamu ostane nezadovoljan fudbaler. Jer i ugledni Atletik je jučer pisao o ogromnoj želi Argentinca da se preseli na Teatar snova. Junajted radi na više frontova istovremeno i još nije odustao ni od Frenkija De Jonga, ni od Kristijana Eriksena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.