NE IGRA SE OD 24. FEBRUARA

Fudbal se vraća u Ukrajinu: Igrat će se bez navijača, stadioni će biti opremljeni skloništima

Vrlo je važno nastaviti igrati nogomet, kao i druga nacionalna prvenstva, u Ukrajini, poručio je ministar sporta Vadim Gutsait

Niko nije proglašen prvakom prekinutog prvenstva. Twitter

E. Ć.

12.7.2022

Ukrajinski ministar sporta Vadim Gutsait (Guttsait) objavio je kako će fudbalska liga te zemlje početi 23. avgusta. Zbog rata utakmice će se igrati bez navijača, ali će stadioni biti opremljeni skloništima.

Podsjetimo, od 24. februara je započela ruska invazija na Ukrajinu i od tada u ovoj zemlji nije odigrana nijedna utakmica. Prvenstvo je naravno prekinuto i niko nije proglašen prvakom.

Međutim u grupnu fazu Lige prvaka će Šahtar Donjeck, dok će u drugo pretkolo kvalifikacija za najelitnije evropsko fudbalsko takmičenje Dinamo Kijev, koji će se za narednu rundu boriti s Fenerbahčeom.

Inače, Šahtar će svoje domaće utakmice igrati u Varšavi, dok će Dinamo "domaćin" biti u Lodzu.



- Vrlo je važno nastaviti igrati nogomet, kao i druga nacionalna prvenstva, u Ukrajini. Nastavljamo se takmičiti i navijati. Nastavljamo se boriti i pobjeđivati. Ukrajinski će sport zaslužiti pobjedu na svim frontama i ne može ga se zaustaviti u napretku.

U blizini stadiona bit će skloništa u slučaju zračne opasnosti, opremljena po svim standardima. Dakle, ako dođe do zračne opasnosti, utakmice će se prekidati, a svi će se moći brzo i sigurno skloniti - poručio je Gutsait na Facebooku.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.