TUZLACI U DRUGOM PRETKOLU

Napadač Tuzla Cityja Semir Smajlagić za "Avaz": Alkmar je veliki klub, ali ih se ne trebamo plašiti

Najvažnije je da smo prošli dalje, što nam je i bio cilj. Ovakve utakmice je najteže igrati, kada se protivnik brani, a vi imate imperativ pobjede, smatra Semir

Smajlagić na susretu protiv Tre Penea. FK TUZLA CITY

Piše: M. K.

15.7.2022

Ekipa Tuzla Cityja izborila je plasman u drugo pretkolo Konferencijske lige nakon ukupne pobjede 8:0 nad predstavnikom San Marina, Tre Peneom.

Pogotovo su u revanšu bili aktivni fudbaleri Tuzle kada su pobijedili na "Grbavici" jučer rezultatom 6:0, a dva gola na ovom meču postigao je Semir Smajlagić.

U razgovoru za portal "Avaza", Smajlagić ističe da je najteže igrati unaprijed dobivene utakmice, te da jedva čeka duel sa Alkmarom.

- Najvažnije je da smo prošli dalje, što nam je i bio cilj. Ovakve utakmice je najteže igrati, kada se protivnik brani, a vi imate imperativ pobjede. Danas svako zna igrati fudbal. Zadovoljan sam svojom formom i nadam se da su ova dva gola najava dobre forme i u prvenstvu BiH, kaže Smajlagić.

Naredni rival Tuzlaka je jedna potpuno drugačija priča.

- Svakako da je Alkmar ozbiljan protivnik, ali mislim da nije ništa čega bi se trebalo bojati. Sa svakim se može igrati i nadam se pozitivnom rezultatu, kaže Semir.

O sramoti Borca na Farskim Ostrvima i eliminaciji Zrinjskog iz Lige prvaka, naš sagovornik kaže:

- Žao mi je što Borac nije uspio zadrzati prednost iz prve utakmice protiv B36, ali opet kažem, to su takve utakmice, svašta se može desiti. Zrinjski nije imao ni sreće, jer ipak su igrali protiv vrlo kvalitetnog protivnika, zaključio je Smajlagić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.